De Britten hebben bewijs: de Russen proberen democratieën te beïnvloeden met cyberaanvallen

De Britten hebben bewijs: de Russen proberen democratieën te beïnvloeden met cyberaanvallen

De Britten hebben weer een diplomatieke aanval ingezet tegen de Russen. Eerst hadden we de Skripal-affaire en nu menen de Britten het zeker te weten dat Rusland de Westerse democratieën probeert te beïnvloeden. Met cyberaanvallen. Op deze manier probeert Rusland om de balans in Westerse maatschappijen om te keren.

De Britse regering zegt dat de Russische geheime dienst achter een reeks van wereldwijde cyberaanvallen zit die zijn bedoeld om westerse democratieën te ondermijnen. De regering trekt deze conclusie op basis van onderzoek door het National Cyber Security Centre (NCSC).

De Russische geheime dienst zit volgens de Britten onder meer achter de uitbraak van ransomware BadRabbit, de cyberaanval op het internationale dopingbureau WADA en het hacken van de Democratische Partij in de VS in 2016. "Ze proberen verkiezingen in andere landen te ondermijnen en beïnvloeden", zegt minister Jeremy Hunt van Buitenlandse Zaken. De Amerikaanse autoriteiten hebben al eerder vastgesteld dat Rusland erachter zat.

Natuurlijk zullen de Russen dit ontkennen en daarbij melden dat er een soort 'Russofobie' ontstaat in de wereld, maar het ene na het andere bewijs steekt de kop op en het valt steeds moeilijker te ontkennen. Toch blijft Rusland zich bezighouden met mist opwerpen en zich daarbij als slachtoffer presenteren. De Russen zijn verre van onschuldig, dat weet iedereen, maar hoe schuldig? Dat blijft nog steeds een raadsel.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties