De eerste radicaal-islamistische aanslag van 2019 is een feit: extremist steekt drie mensen neer in Manchester

Geen categoriejan 01 2019, 18:00
Terwijl hij "allahu akhbar" schreeuwde, dus het motief is bepaald geen geheim.
Je wordt er al jarenlang misselijk van, maar het is niet anders: ook vandaag is er alweer een aanslag gepleegd door een radicaal-islamistische mafketel. De 25-jarige verdachte pleegde zijn aanslag in Manchester. Hoewel hij (gelukkig!) geen bom of pistool had slaagde hij er wél in om drie onschuldige slachtoffers te verwonden met een mes. Eén van de doelwitten van de terrorist was een politieagent.
Het hoofd van de politie in Manchester, Ian Hopkins, legde vanochtend uit:

Vannacht waren we getuige van een vreselijke aanval op mensen die gewoon even wilden genieten van het nieuwe jaar. Mijn gedachten zijn bij het arme stel dat nog steeds behandeld wordt in het ziekenhuis voor ernstige verwondingen, en bij de dappere politieagent die ook neergestoken werd."

Het stel waar Hopkins het over heeft zijn een vrouw en een man van ergens in de 50. Zowel de man als zijn vrouw zijn zwaar gewond geraakt in hun buik. Het relatief goede nieuws is dat ze wél buiten levensgevaar zijn. Maar toch. Verschrikkelijk natuurlijk.
Volgens getuigen bestond er geen enkel misverstand over het motief van de dader. Hij riep namelijk "allahu akhbar" tijdens zijn misdrijf:
https://twitter.com/PrisonPlanet/status/1080077596342317056
Ongelooflijk genoeg probeert de politie dat toch een beetje onder het tapijt te vegen. Ja, ze onderzoeken het als een "terroristische aanslag," maar, zegt meneer de politiechef, ze houden er ook ernstig rekening mee dat de dader "psychologische problemen" heeft. Uhu. Ja. Blijkbaar maken radicaal-gewelddadige ideologieën je gek. Ofzo.
Afijn. Gelukkig zijn er dus geen doden gevallen bij deze aanslag. Dat is dan nog iets.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten