Video: Spaanse douane betrapt twee illegale immigranten IN MATRASSEN

Video: Spaanse douane betrapt twee illegale immigranten IN MATRASSEN

Ze gingen undercover. Helaas voor hen lette de douane op.

Dat illegalen erg creatief zijn wisten we al langer -- ze vinden steeds weer interessante manieren om illegaal naar Europa te komen. Deze twee jongemannen maakten het echter wel heel erg bont. Zij werden namelijk betrapt door de politie... terwijl ze in een matras lagen. De douane moest de matrassen open snijden om ze eruit te halen.

Zoiets heb ik werkelijk nog nooit gezien. Natuurlijk, er wordt altijd innovatief gedaan door mensensmokkelaars en hun klanten, maar man. Hoe verzin je dit? Lekker in een matras liggen, matras dichtnaaien, en hop: de grens over.

Het goede nieuws is dat de Spaanse douane de boel tegenwoordig blijkbaar aardig in de gaten houdt en dus kon ingrijpen. Maar we moeten ons wel afvragen hoeveel illegalen op deze manier Europa zijn binnengebracht voordat de Spaanse autoriteiten besloten om matrassen open te snijden? En op welke manieren worden dit soort types nog meer naar binnen gesmokkeld?

Aan de ene kant kun je natuurlijk zeggen dat dit tekenend is voor de wanhoop van dit soort jongemannen. Ze komen uit derdewereldlanden, zijn vaak erg arm, en denken dat een toekomst in Europa de enige manier is om iets van een fatsoenlijk leven op te bouwen -- in financiële zin. Je kunt het ze eigenlijk niet eens kwalijk nemen.

Daar staat dan weer tegenover dat je juist van wannabe nieuwkomers zou verwachten dat ze er alles aan doen om de wetten te respecteren van het land waar ze naartoe willen verhuizen. Dat is een kwestie van respect. En laten we wel wezen, hoewel het niet meer zo gemakkelijk is om op legale wijze naar Europese landen te emigreren als een paar jaar geleden is het verre van onmogelijk -- zeker als we het over Spanje, Frankrijk, en België hebben, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties