Knettergekke dierenactiviste/parlementariër Esther Ouwehand: 'Gelukkig Nieuwjaar moet ook voor dieren gelden. Word vegan!'

Knettergekke dierenactiviste/parlementariër Esther Ouwehand: 'Gelukkig Nieuwjaar moet ook voor dieren gelden. Word vegan!'

Gottegottegod.

Veel zieliger dan dit wordt het niet. Esther Ouwehand, Tweede Kamerlid voor hobbyclub Partij voor de Dieren, roept op Twitter dat "gelukkig nieuwjaar" niet alleen gericht moet zijn aan mensen, maar ook aan dieren. Ik wist het niet, maar blijkbaar vieren die Oud en Nieuw óók. Indrukwekkend. Ik dacht dat ze geen eens een kalender hadden. Wat zat ik ernaast, zeg.

Dat is natuurlijk al dieptriest, maar mevrouw maakt het zo mogelijk nog erger. Ze grijpt de gelegenheid namelijk ook meteen aan om ervoor te pleiten dat mensen massaal vegan worden. Want dieren. Gelukkig Nieuwjaar. Enzo.

In voorbije tijden zou je er vanuit zijn gegaan dat dit grappig bedoeld was. Dat Ouwehand bewust een karikatuur van dierenactivisten neerzette. Helaas meent mevrouw het serieus. Ze vindt het wérkelijk volkomen normaal om dit soort dingen op te schrijven... en dan ook nog eens te versturen zodat iedereen het kan lezen.

Moeten we hier nou om lachen of huilen? Erger dan dit wordt het toch niet?

Afijn. Het goede nieuws? Ik ga vanavond weer lekker aan een biefstuk. Speciaal voor mevrouw Ouwehand kopen we er één extra, die we dan aan de straathonden geven. Hebben die ook een gelukkig nieuwjaar. Toch?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties