Knettergekke dierenactiviste/parlementariër Esther Ouwehand: 'Gelukkig Nieuwjaar moet ook voor dieren gelden. Word vegan!'

Geen categoriejan 01 2019, 16:00
Gottegottegod.
Veel zieliger dan dit wordt het niet. Esther Ouwehand, Tweede Kamerlid voor hobbyclub Dieren">Partij voor de Dieren, roept op Twitter dat "gelukkig nieuwjaar" niet alleen gericht moet zijn aan mensen, maar ook aan dieren. Ik wist het niet, maar blijkbaar vieren die Oud en Nieuw óók. Indrukwekkend. Ik dacht dat ze geen eens een kalender hadden. Wat zat ik ernaast, zeg.
Dat is natuurlijk al dieptriest, maar mevrouw maakt het zo mogelijk nog erger. Ze grijpt de gelegenheid namelijk ook meteen aan om ervoor te pleiten dat mensen massaal vegan worden. Want dieren. Gelukkig Nieuwjaar. Enzo.
https://twitter.com/estherouwehand/status/1080082074223239168
In voorbije tijden zou je er vanuit zijn gegaan dat dit grappig bedoeld was. Dat Ouwehand bewust een karikatuur van dierenactivisten neerzette. Helaas meent mevrouw het serieus. Ze vindt het wérkelijk volkomen normaal om dit soort dingen op te schrijven... en dan ook nog eens te versturen zodat iedereen het kan lezen.
Moeten we hier nou om lachen of huilen? Erger dan dit wordt het toch niet?
Afijn. Het goede nieuws? Ik ga vanavond weer lekker aan een biefstuk. Speciaal voor mevrouw Ouwehand kopen we er één extra, die we dan aan de straathonden geven. Hebben die ook een gelukkig nieuwjaar. Toch?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten