De elektricien Den Haag deelt enkele voordelen van automatiseringstoepassingen in huis

Geen categorienov 23 2016, 5:00
Ken je de term Domotica? Het is een technologie die de manier waarop we wonen in de toekomst drastisch zal gaan veranderen. Het is de benaming voor alles dat we in huis automatiseren. Dit zijn nu al veel verschillende dingen en het zullen er steeds meer worden.
Domo is het Latijnse woord voor huis. Tica staat voor de technieken informatica, robotica en telematica. Door deze technieken met elkaar samen te laten werken is een grote mate van automatisering mogelijk. Deze veranderingen zullen ons leven sterk gaan veranderen in positieve zin. De elektricien Den Haag deelt enkele voordelen die je kunt verwachten van automatiseringstoepassingen in huis.
Energiebesparing met automatisering
In veel woningen zie je dat nu al automatiseringstoepassingen gebruikt worden waarmee een besparing van energie mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan een slimme thermostaat. Hiermee wordt je woning automatisch tot een aangename temperatuur verwarmd wanneer je opstaat of thuis komt van je werk. De thermostaat zorgt er bovendien voor dat dit op een zo energiezuinige manier als mogelijk gedaan wordt. Een ander voorbeeld waar automatisering voor een energiebesparing kan zorgen is de verlichting. Er zijn controlepanelen op de markt waarmee alle verlichting in huis vanaf één punt bediend kan worden. Ook op deze toepassing kan je een programma instellen waardoor zo efficiënt mogelijk met elektriciteit wordt omgegaan.
Zorgen voor een veiligere woning
Automatisering kan er ook voor zorgen dat we veiliger kunnen wonen. Je hebt nu bijvoorbeeld slimme sloten die zorgen voor een betere beveiliging van de woning. Deze sloten zijn op afstand te bedienen vanaf een mobiele telefoon. Dit vergroot ook het gemak waarmee we wonen. Domotica kan echter ook op andere manieren voor een verbeterde veiligheid zorgen. Zo wordt er op dit moment gewerkt aan toepassingen die de gezondheid van een bewoner kan monitoren. In geval van een medische noodzaak kunnen de hulpdiensten automatisch worden ingeschakeld. Ook kan een persoon een automatische melding krijgen wanneer het tijd is om medicijnen in te nemen. Hierdoor kunnen oudere, zieke en minder valide mensen langer thuis blijven wonen.
Een efficiënter huishouden realiseren
Een ander voordeel van automatiseringstoepassingen in huis is dat we de efficiëntie waarmee we wonen kunnen vergroten. Je kan een koelkast kopen die automatisch bijhoudt wat er nog voor spullen op voorraad liggen. Het apparaat geeft zelf een melding wanneer iets dreigt te bederven en geeft vervolgens ideeën voor recepten waarmee de producten gebruikt kunnen worden. Of wat denk je van een koffiezetapparaat die automatisch aanspringt wanneer je wekker afgaat om op te staan. Hiermee staat de koffie al klaar op het moment dat je klaar bent met douchen. Bovendien heeft de slimme thermostaat er al voor gezorgd dat de woonkamer een aangename temperatuur is. Het maakt het proces om in de ochtend naar je werk te gaan een stuk efficiënter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten