"De lichaamsdelen liggen overal!" ISIS-bomaanslag in Bagdad: 76 doden, 200 gewonden

Geen categorieaug 13 2015, 13:56
Grootste aanslag in een jaar tijd.
Bij een ISIS-aanslag in Bagdad zijn vandaag zeker 76 mensen om het leven gekomen en meer dan 200 mensen gewond geraakt. De aanslag vond plaats in Sadr City, een voornamelijk sji'itische wijk in de Irakese hoofdstad. Sji'ieten zijn de aartsvijanden van het soennitische ISIS, dat hen als afvalligen beschouwt.
Lokale politiechef Muhsin al-Saedi beschrijft de verschrikkelijke aanslag:
"Een koeltruck vol explosieven werd opgeblazen in de Jamila markt rond 6 uur. Er zijn veel doden gevallen en de lichaamsdelen liggen overal, zelfs op gebouwen"
De aanslag is de grootste sinds Haider al-Abadi vorig jaar premier werd. De markt waar de terreurdaad werd gepleegd is de grootste van Bagdad. Ooggetuigen zagen hoe lichaamsdelen verspreid lagen tussen de groente en het fruit na de explosie.
Screen Shot 2015-08-13 at 13.50.10
De aanslag zorgt ervoor dat het vertrouwen van de Irakese bevolking in de regering en het leger nog verder afneemt. Het Irakese leger heeft het afgelopen jaar zware verliezen geleden tegen ISIS, en veel Irakezen zijn ervan overtuigd dat de regering hen niet adequaat kan beschermen. Steeds meer Irakezen willen daarom dat de regering meer ruimte biedt aan onafhankelijke sji'itische milities die tegen de soennitische terreurorganisatie vechten, en ook sluiten veel sji'ieten zich zelf bij deze groepen aan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten