De olieprijzen blijven dalen, en dat is fantastisch

Geen categoriedec 31 2014, 18:00
Autobezitters mogen in hun handjes wrijven.
Zo wordt het jaar toch nog mooi afgesloten: de olieprijs blijft maar dalen, en flink ook. De olieprijs is hard op weg naar de grootste daling in één jaar sinds 2008. Zo kost een vat Brentolie nog maar 56 dollar per vat van 159 liter. Nog maar een half jaar geleden, in juni om precies te zijn, was de prijs torenhoog: 115 dollar.

Brentolie, de maatstaf voor olie uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten, daalde in 2014 met 49 procent.

De olieprijs daalt al sinds de zomer door een afnemende vraag en een toegenomen aanbod, mede dankzij de schaliegaswinning in de Verenigde Staten.

De schaliegasrevolutie is kortom hartstikke goed nieuws voor iedereen met een auto. De winning van schaliegas zorgt voor een lage olieprijs, en dankzij die lage olieprijs wordt de tank van een auto volgooien erg goedkoop (de prijs van een liter benzine ligt inmiddels onder de 1,59 euro, en dat is een gemiddelde, dus het kan nog veel lager bij een tankstation bij u in de buurt).
Nou ja, de belachelijk hoge accijnzen en btw op benzine maken (nog bedankt, hè, minister-president Rutte!) dat de prijs niet écht laag wordt, maar toch. Vergeleken met een half jaar geleden, toen een liter benzine makkelijk meer dan 1,80 euro per liter kostte, is het nu een stuk prettiger om een ritje te maken met de auto.
Het zou verstandig zijn als het kabinet de accijnzen vanaf 1 januari niet wéér zou verhogen, maar juist zou verlagen, om mensen weer in de auto te laten stappen en de economie aan te jagen. We kunnen nu alle belastingverlagingen gebruiken. Helaas is het kabinet besmet met het linkse gedachtegoed dat autobezit en -gebruik heel zwaar moet worden belast om zogenaamd het milieu te ontlasten (en de aarde te redden!).
Hoe dan ook, autobezitters: geniet van de (relatief) lage prijzen, nu het nog kan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten