Rasantisemiet Abou Jahjah onderzoekt 'juridische mogelijkheden' om anti-Islamfilmpje PVV te censureren

Geen categoriemrt 16 2018, 16:00
Was het een onsmakelijk filmpje? Ja, zeker. Maar heeft de PVV het recht om dit soort dingen te vertonen, én moet Abou Jahjah niet proberen het vrije woord te censureren? Absoluut.
Over vijf dagen zijn de gemeenteraadsverkiezingen, en dat betekent onder andere dat we weer naar de stembus mogen. Dat betekent echter óók dat partijen om uw stem vechten in de campagne, en een vast onderdeel van elke verkiezingscampagne is de zendtijd voor politieke partijen op de publieke omroep. In deze tijd mogen partijen alles - maar dan ook alles - zeggen en tonen wat ze willen, uiteraard op eigen verantwoordelijkheid. Dat leidde ertoe dat Nederland gisteren een nogal extreme video van de PVV te zien op haar televisies:
En zoals gezegd, dit mag dus ja. Dat betekent echter niet dat het ook koosjere boel is wat de video aangaat. In het filmpje krijgen we maar liefst drie minuten lang de tekst "Islam is..." met steeds een andere - niet bepaald positieve - term te zien. 'Terreur', 'vrouwenhaat', 'dierenleed': het komt allemaal voorbij in bloedrode letters, terwijl een zwaar dramatisch muziekje je oren binnendringt.
Weet je: Wilders en zijn team zouden best gelijk hebben, als ze de juiste termen zouden gebruiken. Niet het geloof Islam is namelijk een probleem - de politieke Islam, het Islamisme, is dat. Op dié term zijn alle beweringen die de PVV doet in de video van toepassing, maar hiermee slaan ze de plank gewoon mis. De PVV staat natuurlijk niet bepaald bekend als een gematigde partij - wat sommige gekke kandidaat-raadsleden ook zeggen - maar ze zouden er goed aan doen om dit soort onderscheiden eindelijk eens te gaan maken. Zolang ze dát niet doen zullen ze immers altijd geïsoleerd blijven, en geen mallemoer voor elkaar krijgen.
Maar goed, dat is mijn mening erover. Ik zou het anders hebben aangepakt, maar dat neemt niet weg dat de partij het volste recht heeft om dit te vertonen. Daar is de bekendste antisemiet van de Lage Landen, de Libanees-Belgische Abou Jahjah, het echter niet bepaald mee eens. Een beweging waar hij de voorzitter van is, Movement X, is begonnen met een onderzoek naar 'juridische stappen' om de video van de buis te halen, iets waar Jongerenbeweging Oppositie (de jongerenafdeling van DENK) maar al te graag reclame voor maakt:
Het is natuurlijk meer dan hypocriet dat een man die zich zelf zó inzet voor alles wat tegenwerken van joden en joodse organisaties betreft - op de website van Movement X staat letterlijk vermeld dat ze zich hard maken voor de antisemitische BDS(Boycot, Divest & Sanction)-beweging - kritiek levert om een vermeende aanval op een geloofsgroep. Zelfs áls Wilders hier dus onwettelijk zou handelen (en dat doet hij niet) zou het een gevalletje pot en ketel zijn. Typisch.
Niet dat Abou de enige is die overdreven reageerde overigens: ook D66 en PvdA-voorman Asscher waren er al de kippen bij om de video te veroordelen:
En daarmee slaan ze de plank natuurlijk net zo mis als de PVV zelf.
Update: En de PVV-baas liet de kans natuurlijk niet voorbijgaan om even op Asscher's tweet te reageren:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten