snapshot

De Telegraaf pakt groene gekte aan: "Draak van een klimaatlobby!"

Geen categoriefeb 21 2019, 10:00
Eindelijk een grote krant die iets durft te schrijven over de mensen achter de groene gekte.
Het heeft even geduurd, maar er is dan eindelijk een grote krant die de aanstichters van de klimaatwaanzin het vuur aan de schenen durft te leggen. Het zal niemand verbazen dat het om De Telegraaf gaat, het enige dagblad dat in ieder geval af en toe met goede, kritische berichten komt (zeker buiten verkiezingstijd, overigens).
In het artikel legt de krant uit wie de hoofdrolspelers zijn die "de groene agenda niet zelden gebruiken als politieke en economische handelswaar." De mensen die eruit gepikt worden?
1. Ed Nijpels (VVD)
2. Rob Jetten (D66)
3. Jesse Klaver (GroenLinks)
4. Eric Wiebes (VVD)
5. Gerben-Jan Gerbrandy (CDA)
6. Jan Rotmans (Stichting Urgenda en rasmus Universiteit)
7. Diederik Samsom (PvdA).
Bekijk die lijst nog een. Valt je iets op? Juist, er staan twee VVD'ers op. Twee. Meer dan van welke andere partij dan ook. En dit terwijl de VVD tijdens de verkiezingscampagne rechts pretendeert te zijn en weinig met het klimaatevangelie op zegt te hebben.
Hilarisch genoeg kunnen linkse twitteraars het Telegraaf-artikel bepaald niet op prijs stellen. Zo stelt Miko Flohr dat De Telegraaf niet neutraal is. Ofzo:
https://twitter.com/mikofLohr/status/1098471876962250753
Maar wacht eens, sinds wanneer pretendeert De Telegraaf neutraal te zijn? Of "afstandelijk"? Het imago van die krant is juist altijd geweest dat het campagne voert en de dingen hard durft te zeggen. Of mogen alleen linkse media dat doen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten