De wijsheid zit in het zuiden: Beierse minister wil honderdduizenden 'vluchtelingen' terugsturen

Geen categorieaug 27 2016, 20:00
De Beierse minister van Financiën vindt de massa migranten in Duitsland een enorm veiligheidsrisico en wil honderdduizenden van hen de komende jaren terugsturen.
"Wir schaffen das nicht", was de boodschap van Markus Söder in een notendop. De CSU-politicus heeft er totaal geen vertrouwen in dat deze mensen de veiligheid van Duitsers niet in gevaar zullen brengen. En, misschien nog wel belangrijker: hij ziet de multiculturele samenleving niet slagen.
Zo'n miljoen zogenaamde 'vluchtelingen' hebben Duitsland de laatste jaren al overspoeld. Natuurlijk staat vluchtelingen hier tussen aanhalingstekens, want 99% van deze mensen zijn dat helemaal niet. Ze zouden prima veilig kunnen leven in buurlanden als Turkije, en dan heb ik het nog niet eens over de vele Afghanen en Pakistanen die zich slechts voordoen als Syriër of Irakees. Nee, vluchteling is een term die toch echt alleen van toepassing is op mensen die nergens anders dan hier veilig kunnen zijn: mensen die vanwege hun geloof, geaardheid of politieke overtuiging in het hele Midden-Oosten vogelvrij verklaard zijn.
Dat ziet ook Söder in, die het "totaal onmogelijk" noemt om al deze mensen succesvol te integreren in de Duitse samenleving. Van veel mensen is totaal niet duidelijk waar ze zijn en nog belangrijker, wie ze zijn. Ook zijn de meesten gewoon economische migranten, omdat er in de meeste herkomstlanden, zoals Irak en Afghanistan, ook regio's zijn waar het veilig genoeg is om te leven. "Wanneer het argument om te vluchten wegvalt, moeten deze mensen ook gewoon teruggestuurd worden" aldus de minister. Dat betekent dat in de komende jaren honderdduizenden gewoon naar huis zullen kunnen, of ze dat nu willen of niet.
En daar zit wel het pijnlijke punt. Europese landen vertikken het vooralsnog om deze mensen echt terug te sturen. Het ergste is nog wel dat dat ook weinig zin lijkt te hebben. De buitengrenzen zijn zo lek als een mandje, wat betekent dat eventueel weggestuurde mensen binnen no-time weer voor de poort van Europa-luilekkerland staan. Het verschil is dat ze zich die tweede keer dan niet netjes zullen registreren, en echt van de radar verdwijnen. Daar schiet niemand wat mee op: het levert een gevaar voor ons op, die mensen zelf zullen worden uitgebuit door louche werkgevers en over integratie hoeven we niet eens meer te dromen.
Helaas zal dat probleem dus aangepakt moeten worden voordat we er serieus over kunnen nadenken om mensen terug te sturen. Söder heeft echter helemaal gelijk als hij zegt dat alles erop wijst dat het oplossen van deze migrantencrisis nog moeilijk wordt: "Om op dit moment te zeggen 'Wir schaffen das' is niet het juist signaal."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten