Dean Saunders moet voor acht maanden achter de tralies en 40 uur schoffelen

Geen categorieokt 06 2015, 17:00
De Nederlandse zanger krijgt een forse straf van de rechter voor het mishandelen van zijn ex-vriendin en het in de brand steken van de auto van haar ouders.
De Nederlandse zanger Dean Saunders heeft vandaag een flinke straf gekregen van de strafrechter. Nu zijn proces ten einde kwam, maake de magistraat bekend dat wat hem betreft de broer van Ben Saunders voor meer dan een halfjaar achter slot en grendel moet. Ook krijgt hij een taakstraf en een boete opgelegd:
De rechtbank in Alkmaar heeft Dean Saunders (34) veroordeeld tot een celstraf van acht maanden, een geldboete van 400 euro en een taakstraf van 40 uur.
De rechter acht het bewezen dat Dean vorig jaar de auto van zijn voormalige schoonouders in brand heeft gestoken en zijn ex-vriendin, Jamie Faber, heeft neergeslagen. Het OM eiste drie jaar cel met aftrek van voorarrest.
Dean bracht daar tegenin dat hij een alibi had voor de bewuste dag waarop al deze gebeurtenissen zijn voorgevallen, en hij het dus niet geweest kon zijn. De zanger had naar eigen zeggen een "best wel kinky date", maar volgens het Openbaar Ministerie - en nu kennelijk ook de rechter - is hij nooit op dat afspraakje komen opdagen.
De verwondingen van Jamie Faber waren vrij ernstig. Ze hield aan de mishandeling een hersenschudding en een gekneusde onderkaak op.
Ondanks de veroordeling blijft Dean echter z'n onschuld volhouden. Op Facebook kondigt hij aan terug te zullen vechten in hoger beroep, en dan zijn fans na afloop wel 'goed nieuws' te kunnen melden:
Zoals jullie waarschijnlijk al uit de media hebben vernomen, heeft de rechtbank mij onverwachts toch veroordeeld. Ik vind dit heel erg, want ik heb het niet gedaan!
Voorlopig gaat Dean echter de cel in.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten