Demonstranten willen Israëlische ambassade blokkeren

Geen categorieaug 04 2014, 10:15
"Wij zullen ons niet verzetten tegen de politie, maar laten ons indien nodig bewust arresteren."
De demonstranten tegen Israël gaan steeds een stapje verder. Eerst liepen ze met ISIS-vlaggen te wapperen en riepen ze dat de Joden dood moeten, nu willen ze dinsdag om 12:00 uur de Israëlische ambassade in Den Haag blokkeren. Even voor de duidelijkheid: dit is geen demonstratie die vantevoren is goedgekeurd door de gemeente middels een vergunning, maar een illegale actie die burgemeester Jozias van Aartsen absoluut niet kan en mag toestaan.
De aankondiging op Facebook, die is geschreven door ene Abul Kasim, luidt als volgt:

Er zijn een aantal geweldige demonstraties tegen dit geweld geweest, en die gaan door. Natuurlijk wordt hier niet naar geluisterd. Daarom is het de hoogste tijd om onze strategie te escaleren en over te gaan op vreedzame, burgerlijke ongehoorzaamheid.

Instituties zoals de Israelische ambassade zijn een essentieel onderdeel van de infrastructuur die de gruwelijke bezetting van Palestina mogelijk maakt. Die zit om de hoek, in het midden van Den Haag. Dinsdag om 12:00 verzamelen we op een nog bekend te maken locatie in de buurt van de ambassade, om vervolgens samen de ingang te gaan blokkeren. De actie gaat alleen door als minstens 50 mensen meedoen.

Let op! We gaan de wet breken. We gaan de ambassade of weg blokkeren en gaan daar niet vrijwillig weg totdat onze eisen worden ingewilligd. Wij zullen ons niet verzetten tegen de politie, maar laten ons indien nodig bewust arresteren.

Het lijkt erop dat de organisatie van deze illegale actie genoeg mensen heeft verzameld om morgen de Israëlische ambassade te blokkeren. Op het moment van schrijven zien we op Facebook dat 243 mensen meedoen met de actie. 99 mensen twijfelen nog. En 5600 mensen zijn uitgenodigd om ook te komen. Kortom, we kunnen er wel vanuit gaan dat de groep zich morgen ergens in Den Haag verzamelt om vervolgens naar de ambassade te gaan.
Van Aartsen moet zich voorbereiden op een gewelddadige clash tussen de demonstranten en politie morgen. Want het weghalen van anti-Israël-fanatici die de Israëlische ambassade per se willen blokkeren zal echt niet zonder slag of stoot gaan. De burgemeester moet wat mij betreft zien te voorkomen dat de demonstranten überhaupt aankomen bij de ambassade. Zet de ME-busjes dus maar klaar. Zeg het maar, Van Aartsen. Laat u dit ook weer toe? Of grijpt u dit keer wél op tijd in? H/t.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten