ISIS moordt gezin Ismailieten uit

Geen categorieaug 04 2014, 11:00
Vreselijk.
Eerder vandaag vroeg Pieter Omtzigt terecht om aandacht voor de behandeling van christenen door ISIS, maar laten we niet vergeten dat zij zeker niet de enigen zijn die lijden. Wat te denken van moslims die het soennisme niet aanhangen?
Als u niet weet wat het Isma'ilisme is en waar het voor staat lees dan dit stuk van mijn hand even. Een citaat daaruit:

In het isma'ilisme kan het belang van de Aga Khan eigenlijk niet overdreven worden. Hij wordt namelijk gezien als dé uitlegger van de mystieke en spirituele kanten van de islam. Bij isma'ilieten worden deze kanten gezien als de belangrijkste aspecten van het islamitische geloof. Er is daar zelfs een religieuze wetenschap voor onstaan, de ta'wil. Het doel van de ta'wil is om de innerlijke betekenis van de islam (koran, wetten, uitspraken, etc.) uit te leggen.

Uitgangspunt is daarbij dat de kern van alle religies – de innerlijke betekenis ervan – feitelijk hetzelfde is. De innerlijke betekenis van elke religie is dus dezelfde waarheid. Vergelijk dit eens met radicale uitspraken van (meestal, maar niet alleen) orthodoxe soennieten die joden en christenen te pas en te onpas met apen en varkens vergelijken.

En juist omdat ze er heel anders tegen aan kijken, zijn ze nu het slachtoffer van de haat van ISIS.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten