Den Haag nog steeds onrustig, al 19 tieners opgepakt!

Geen categoriedec 08 2019, 15:00
Duindorp en Scheveningen in Den Haag blijven twee brandhaarden voor onruststokerij, letterlijk. Er zijn inmiddels al 19 tieners opgepakt voor openlijke geweldpleging, brandstichting, voorbereiding daartoe en bezit van illegaal vuurwerk. Het gaat om knaapjes van tussen de 11 en 19 jaar!
We zeiden het al eerder hier bij DDS, Fortuyn lijkt gelijk te krijgen. Duindorp en Scheveningen krijgen steeds meer kenmerken van een soort oorlogsgebied. En dat allemaal vanwege het verbod op die vreugdevuren, vanwege de vlammenzee die er vorig jaar door werd gecreëerd.
De lokale politiek (op Groep De Mos na) lijkt niet te begrijpen dat zij met hun verbod dit hebben aangewakkerd. Voor de inwoners (en met name de jeugd) van Duindorp en Scheveningen is het verbod klaarblijkelijk een klap in het gezicht. Want zij wilden (voor zover ik het heb gevolgd) met de gemeente en overheidsinstanties in gesprek om het dit jaar wél in goede banen te leiden. Doordat bij al die instanties de schrik er goed inzit en iedereen de hele tijd naar elkaar zat te wijzen toen de vraag moest worden beantwoord van wie er nu verantwoordelijk was, is nu besloten om gewoon een streep door het hele gebeuren te zetten.
Logisch dat burgers, die hun traditie niet verloren willen zien gaan, dan boos worden dat niemand verantwoordelijkheid durft te nemen uit angst voor wéér zo'n chaos. En betekent dat dan dat het maar terecht is dat knaapjes met liters benzine onder de arm op scooters de straten terroriseren? Nee, natuurlijk niet. Maar laten we nou ook niet doen alsof zulke streken zomaar uit de lucht zijn komen vallen. Ik keur het af maar begrijp het heel goed. Hopelijk komt de lokale politiek tot inkeer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten