Den Haag nog steeds onrustig, al 19 tieners opgepakt!

Den Haag nog steeds onrustig, al 19 tieners opgepakt!

Duindorp en Scheveningen in Den Haag blijven twee brandhaarden voor onruststokerij, letterlijk. Er zijn inmiddels al 19 tieners opgepakt voor openlijke geweldpleging, brandstichting, voorbereiding daartoe en bezit van illegaal vuurwerk. Het gaat om knaapjes van tussen de 11 en 19 jaar!

We zeiden het al eerder hier bij DDS, Fortuyn lijkt gelijk te krijgen. Duindorp en Scheveningen krijgen steeds meer kenmerken van een soort oorlogsgebied. En dat allemaal vanwege het verbod op die vreugdevuren, vanwege de vlammenzee die er vorig jaar door werd gecreëerd.

De lokale politiek (op Groep De Mos na) lijkt niet te begrijpen dat zij met hun verbod dit hebben aangewakkerd. Voor de inwoners (en met name de jeugd) van Duindorp en Scheveningen is het verbod klaarblijkelijk een klap in het gezicht. Want zij wilden (voor zover ik het heb gevolgd) met de gemeente en overheidsinstanties in gesprek om het dit jaar wél in goede banen te leiden. Doordat bij al die instanties de schrik er goed inzit en iedereen de hele tijd naar elkaar zat te wijzen toen de vraag moest worden beantwoord van wie er nu verantwoordelijk was, is nu besloten om gewoon een streep door het hele gebeuren te zetten.

Logisch dat burgers, die hun traditie niet verloren willen zien gaan, dan boos worden dat niemand verantwoordelijkheid durft te nemen uit angst voor wéér zo'n chaos. En betekent dat dan dat het maar terecht is dat knaapjes met liters benzine onder de arm op scooters de straten terroriseren? Nee, natuurlijk niet. Maar laten we nou ook niet doen alsof zulke streken zomaar uit de lucht zijn komen vallen. Ik keur het af maar begrijp het heel goed. Hopelijk komt de lokale politiek tot inkeer.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties