Deugclub We Gaan Ze Halen: 'Tweede Kamer moet migranten in Griekenland helpen!'

Geen categoriefeb 20 2019, 16:00
Tijdje geleden probeerden een aantal betrokken burgers (van de verkeerde kant) migranten uit Griekenland te halen met een oude bus. De poging mislukte jammerlijk en het team was niet in staat om een succesvolle 'reddingsoperatie' op touwen te zetten. Parlementair verslaggever Ernst Lissauer was in Den Haag ter plaatste om in gesprek te gaan met initiatiefnemer Rikko Voorberg, die een vervolgactie startte.
Voorberg overhandigde in Den Haag een petitie en gaf deze aan een aantal Tweede Kamerleden die ter plaatse waren. De petitie roept de Nederlandse politiek op om de migranten in Griekenland, die daar overigens in schrijnende omstandigheden wachten tot ze een ons wegen, per direct te helpen. Het is een mooi gebaar van Voorberg, maar tegelijkertijd ook enorm naïef. Bente Becker van de VVD was ook aanwezig, maar was het overduidelijk oneens met de visie van Voorberg.
Volgens de VVD-politica 'is het naar Nederland halen van de migranten geen oplossing' en 'moeten mensen daar (Griekenland, red.) hun procedure afwachten'. Heldere taal van de VVD-politica. Toch lijkt deze 'harde houding' in schril contrast te staan met het daadwerkelijke aantal migranten dat Nederland in de afgelopen jaren heeft moeten verwerken. De actie van 'We Gaan Ze Halen' is dan ook een beetje paradoxaal.
Nederland doet namelijk al enorm veel voor migranten en vluchtelingen. Zoals de cijfers laten zien zijn het er ook niet een handjevol. Maar honderdduizenden als je de afgelopen jaren meeneemt. Dat er migranten in Griekenland problemen ondervinden is natuurlijk vervelend voor de mensen zelf. Maar dit is wat je krijgt wanneer je de buitengrenzen van de EU niet goed beschermt en er in alle chaos zoveel binnen de landgrenzen komen dat de complete asielindustrie vastloopt.
Wachttijden zijn namelijk al enorm lang. Het moge duidelijk zijn: de omvang van de migratiestromen die sinds 2015 worden gerapporteerd heeft allerlei negatieve effecten. Niet alleen voor Nederlanders, maar ook voor de migranten zelf. Die nu dus lange tijd in erbarmelijke omstandigheden in Griekenland vertoeven. Zeker geen win-win situatie dus zoals linkse politici zich voorstellen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten