Wilders: “De asielinvasie gaat maar door. Rutte is er wel voor vreemdelingen, maar niet voor u!”

Geert Wilders is boos.

De NOS bericht dat het aantal asielaanvragen gelijk is gebleven in Nederland. Dat is enigszins merkwaardig omdat we juist hoorden dat er minder nieuwkomers naar ons land kwamen, maar blijkbaar klopt dat toch niet helemaal:

Het aantal asielaanvragen in Nederland is het afgelopen jaar nagenoeg gelijk gebleven. In 2017 vroegen 31.327 mensen asiel aan, een jaar eerder waren er 31.642 asielaanvragen… Volgens de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) hadden de meeste asielzoekers de Syrische nationaliteit (35 procent), gevolgd door de Eritrese (13 procent).

Uit de statistieken blijkt dat het aantal eerste asielaanvragen daalde (van 18.171 naar 14.716), maar dat het aantal “nareizende gezinsleden” steeg. In 2016 waren dat er 11.814, een jaar later waren dat er al 14.490. Het valt te verwachten dat dit cijfer alleen maar oploopt de komende jaren.

Het zal niemand verbazen dat Geert Wilders hier bepaald niet over te spreken is. Op Twitter laat de PVV-leider weten dat dit in zijn ogen voor de zoveelste keer bewijst dat Rutte er wel is voor “vreemdelingen, mensensmokkelaars en [de] asielindustrie, maar niet voor u!” Voor de goede orde noemt hij de vluchtelingencrisis ook nog even een “asielinvasie”:

Vreemd genoeg riepen Rutte I, II, én III dat ze hier iets aan zouden doen, maar dat lijkt voorlopig nog niet zo te zijn. Er is een afspraak gemaakt met Turkije, en dat is het dan. Daarin heeft Wilders dus wel degelijk gelijk.

Aan de andere kant kun je je afvragen wat Rutte precies kán doen om het aantal asielaanvragen te beperken. Hij kan mensen moeilijk verbieden om een aanvraag in te dienen als ze eenmaal naar Nederland zijn gereisd. Het enige wat je dan kunt doen is mensen tegenhouden bij de grens, maar dat is problematisch in verband met het opengrenzenbeleid van de EU én internationale wetgeving met betrekking tot vluchtelingen.

De echte oplossing bestaat er dus niet uit om Rutte ervan te beschuldigen dat hij te weinig doet, maar om met een goed uitgewerkt plan te komen om het hele Europese immigratie- en vluchtelingensysteem te wijzigen. Maar dat kan alleen als andere EU-landen daarmee akkoord gaan… en ja, daar is tijd voor nodig.

Tenzij Nederland uit de EU stapt, natuurlijk. Bij een Nexit kunnen er wél onmiddellijk worden ingegrepen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. Code134

  Het lege gekef van Wilders maakt een steeds aandoenlijker indruk. Hier is een politicus op zijn retour aan het woord.

  1. Top

   Balablablabla Blaaskaak/leugenaar. Zo veel werk en zo weinig tijd?

   1. Zout

    @Top: Rutte doet niet alleen helemaal niks voor de gemiddelde Nederlander, hij doet ook al jaren helemaal niets voor de Groningers en de Groninger huizenbezitters.

    1. swetsnek

     Als het woordje Wilders valt Top dan weet je het wel he ,dan is klefbek cootje de eerste die wel wil reageren de homo

     1. Code134

      De tolerantie voor homoseksuelen is hier niet hoog.

  2. Holland

   Trol134 herhaalt bij ieder item over Wilders precies dezelfde woordjes. Het is ook moeilijk om iets nieuws, steekhoudends en zinnigs te bedenken. Het duidt er in alles op dat Wim134 over Wilders uitgepraat is.

   1. Ni28

    Zijn haat wordt wel groter in zijn onmacht.

    1. Zout

     @Holland: Heb je ook gezien dat Wim daarna z’n snor drukt? Dan doen trollen, die poneren een nietszeggende oneliner, harken hun snot aan en slikken het door.

  3. penis aqua di rosa

   jouw uitspraken zijn te walgelijk voor woorden.
   Pinokkio is nog nooit in zijn eerste leugen gestikt en zal tot hij op het pluche in Brussel beland is, zijn mening blijven spuien. Nederland is overvol.PUNT

 2. Henk-Jansen

  Nou nou, 31 duizend immigranten op een bevolking van 17 miljoen, een stijging van maar liefst 0,18%. Waar maken we ons toch druk om met z’n allen?

  1. Top

   Nee jij maakt je niet druk. Als je uitkeringen maar gestort worden! Typisch de denktrant van een flapdrol.

  2. Kodi

   Je hebt er hun gevolg nog niet bij opgeteld. En een asieleiser kost € 36.000 per asieleiser per jaar.

   Deze instroom van 31 000 asieleisers gaat ons jaarlijk dus 31 000 X € 36.000 = € 1.116.000.000 extra kosten. Dit bovenop de cumulerende meerkosten waar wij nu al onder gebukt gaan.

   We moeten gewoon helemaal geen asieleisers willen. Ze kosten ons alleen maar geld en we hebben er alleen maar ellende van.

   1. Zout

    @Kodi: Zo is het ook. Bovendien zijn er tussen 2002 en heden ongeveer 300.000 ‘vluchtelingen’ ons land binnengehaald. Moet je eens uitrekenen wat dat (bruto) kost.

    http://www.vijfeeuwenmigratie.nl/aantal-vluchtelingen-en-asielzoekers-sinds-1950

  3. penis aqua di rosa

   Jij hebt natuurlijk helemaal niemand in jouw familie of vriendenkring met volwassen kinderen die ook graag op zichzelf willen gaan wonen? Of in diezelfde kring mensen die maar niet aan een betaalde baan kunnen komen? Ja Nederland is vol, dat werd al bij 10 miljoen inwoners door onze toenmalige koningin gezegd en ik ben het daar in deze tijd meer dan mee eens. Alle schreeuwers hier moeten zich maar een hulpvaardig en uitnodigend opstellen en minimaal 2 gezinnen opnemen op eigen kosten, gezinnen met een verblijfsstatus of illegalen, want oh die zijn ook zo zielig. Wat mij betreft, alle niet echte vluchtelingen maar economisch g***s met een enkeltje terug naar de zandbakken, in die contreien is het nu redelijk rustig, veiliger, dus steek daar de handen uit de mouwen en bouw jullie eigen land weer op, zoals veel van onze ouders en voorouders hier ook deden. Vluchten voor gemakkelijk geld is zo laf.

 3. Zout

  De asielinvasie gaat inderdaad maar door. Rutte is er wel voor vreemdelingen, maar niet voor u, en dat is helemaal juist. Rutte is er ook voor de EU die voor ons beslist dat het (nog lang) niet genoeg is. Brussel beslist dat onze visserij dood moet en Brussel beslist dat er boot- en vliegtuigladingen vol met ‘vluchtelingen’ ons land moeten worden binnengehaald.

  Wie goed rekent stemt FVD, PVV mag ook!

  1. loes530

   Zout is jammer dat ik niet kan stemmen op de Pvv of FVD die doen niet mee in Deventer

  2. rosmalen53

   PVV stem ik al vanaf de oprichting
   FVD in geen honderd miljoen jaar ook al zouden ze meedoen in mijn gemeente dan blijf ik lekker thuis.
   Stel clowns die er alleen voor zichzelf zitten en ze hopen dat de PVV zo lekker klein blijft.
   Derrie baudet is de nieuwe elite die er niet voor de hardwerkende Nederlander is

 4. Bloem

  “Tenzij Nederland uit de EU stapt, natuurlijk. Bij een Nexit kunnen er wél onmiddellijk worden ingegrepen”. Volgens mij is dat ook precies wat Wilders continu aangeeft. Een beter excuus voor Nexit is er niet. Hup Rutte, doe je werk en los het op.

  1. Fortiori

   Bloem, niet klakkeloos over nemen. De hoofdredacteur maakt ook wel eens een foutje. Het moet zijn – kan- er worden ingegrepen. Hoe dan? Wilders de aangever. Nietszeggende futloze prietpraat. JE verkoopt toch jouw partij.

   1. Bloem

    Beste Fortiori, “Mijn partij”?
    Er vanuit gaande dat u in ieder geval de lagere school heeft afgemaakt, zou u moeten weten dat “….” gebruikt wordt om een tekst te citeren. Het is daarbij geen usance daarbij taal- en stijlfouten te herstellen. Aangever Wilders??? Volgens mij gaat dit stukje DDS proza over een uitspraak van dhr. Wilders. Dat is niet mijn keuze of mening, dat is een gegeven. Op basis daarvan stellen dat het mijn partij zou zijn is een niet te onderbouwen veronderstelling die voor uw eigen rekening komt. Bovendien is het de partij van de heer Wilders, deze is het enige lid en niemand anders. Daarnaast wil ik u erop wijzen dat op basis van de voorliggende informatie (andere EU landen hebben wel te maken met een lagere instroom) er niets mis is om de premier van dit land, die gewend is om nietszeggende futloze prietpraat uit te slaan, aan te sporen om eens aan het werk te gaan. Als laatste zou ik graag toe willen voegen, dat uw bijdrage werkelijk niets heeft bijgedragen aan het debat over dit topic, sterker nog men zou kunnen zeggen dat het niet meer dan nietszeggende futloze prietpraat is. Gaat u lekker een hapje eten en vervoeg u op de site van Joop.nl, daar zult u zich ongetwijfeld beter thuis voelen dat in een voor u exotische omgeving als de DDS.

 5. Ritter

  Het zijn geen “vluchtelingen” maar illegale immigranten die de asielprocedure misbruiken op kosten van de belastingbetaler.

  Deze asielzoekers weten precies waar de “honingpot” staat; in Noord/West Europa en daar reizen ze dan ook heen. Om in Noord/West Europa te komen reizen ze door meerdere veilige landen die niet interessant genoeg zijn. (lees geen ruime uitkeringen hebben)

  Karskens: Vluchtelingenpolitiek grootste bedrog van de 21e eeuw
  https://youtu.be/DstSklx-p8s

 6. Duckday

  Wilders heeft weer volkomen gelijk En de zuurpruimen die het tegendeel willen bewijzen verdienen miljarden aan deze asiel toestroom net zo als die asiel advocaten die jaren een proces voeren Gewoon eerste keer vrij afgewezen opdraaien zelf voor alle kosten En direct terug na afwijzing

 7. denk eens na

  Iedere asielzoeker kost 500.000 euro in zijn leven , en de Nederlandse burger draait natuurlijk op voor die kosten. Of dachten jullie dat rutte het uit zijn eigen zak betaald.

 8. Burgermans

  Weer een uitstekende analyse van de sympathieke oppositieleider.

 9. George van de linden

  Ik las net op de NOS-App: aantal asielaanvragen daalt opnieuw,maar wel veel meer Cubanen.
  Sorry,maar dan daalt het niet ,het stijgt juist !!!
  En dan vraagt de overheid zich ook nog af waarom er zoveel Cubabanen  hier asiel aanvragen c.q. heeft / geeft hier geen verklaring voor.
  Ik heb wel een idee over het waarom  ook Cubanen hier zo graag naar tot komen…..jullie hier en van DDS ook ?
  En de overheid zelf?
  Ik denk zelf van niet, daar de overheid zich in een totaal andere wereld wanen!
  P.s. Dit is geen NepNieuws (mevrouw Kasja Ollongren)

 10. RobertMarsman

  Iedereen begrijpt dat de EU het vluchtelingen probleem niet wil oplossen. Aangezien de EU dat niet wil moeten het hef maar in eigen hand nemen. En dat is grenzen sluiten. En niet zeuren dat dat niet zou kunnen wegens open grenzenbeleid. In Hongarije hebben ze daar ook geen moeite mee. Maar goed daar zit ook een premier met ballen. Een premier die zijn land niet zomaar naar de filestijlen laat helpen door een stel gelukszoekers. Hier hebben we een premier die liever het achterwerk van moeder Merkel likt en geen zak geeft om dit land.

  1. Ritter

   RobertMarsman

   In essentie is het geen “vluchtelingen” probleem maar een migratie probleem.

   Het zijn geen “vluchtelingen” maar illegale immigranten die om economische/financiële redenen naar Noord/West Europa komen. ( lees ruime uitkeringen)

 11. Ni28

  Een mooie artikel die de toestand hier goed beschrijft.
  https://opiniez.com/2018/01/17/gepamperde-islamofascisten/

 12. Guus Geluk

  Precies, Michael. Dat is geen echte oplossing, maar dat de PVV weinig oplossingen biedt, hoeft ons niet te verwonderen.

  Dat is ook de reden dat hij het zo slecht doet in de peilingen.

  De PVV is een zinkend schip.

  1. Ni28

   De PVV biedt alleen maar oplossingen die de anderen weigeren. Jij noemt het geen oplossingen maar dat betekent niet dat het niet zo is. Zij zijn wel rigoureus dat wel. Dus stop met deze loze opmerking met al die anderen, het lijkt een beschadigde LP die blijft hangen. Welke oplossingen bieden de regerende partijen dan? Pappen en nathouden en hopen dat het vanzelf over gaat. Niet dus.

   1. Holland

    Guus heeft dezelfde opdracht als Trol134: lezers van DDS ontmoedigen door constant op hetzelfde aambeeld te slaan, met immer dezelfde negatieve woordjes (over Wilders, Baudet). En altijd, altijd, altijd de overheidsstandpunten verdedigen, zelfs als het pure maffiapraktijken zijn.

    Zo doorzichtig als wat en tevens geheel nutteloos. Echter, die overheidstrollen worden wel van -uw en mijn- belastinggeld betaald.

    1. Guus Geluk

     Vergeet niet je aluhoedje op te zetten Holland. Misschien moet je er maar twee over elkaar doen, dan ben je nog beter beschermd.

     1. Code134

      🙂 🙂

   2. Guus Geluk

    Je hebt gelijk. Hij biedt zijn oplossingen, maar elke oplossing is praktisch onuitvoerbaar. Je kunt het derhalve amper oplossingen noemen.

    1. Holland

     Grenzen sluiten is een afdoende oplossing en het is tevens mogelijk. Orban doet het ook.

     1. Guus Geluk

      Een restrictief immigratiebeleid is de enige oplossing die wel werkt.

     2. Guus Geluk

      Uit zijn totaalprogramma.

  2. RobertMarsman

   En waarom zou grenzen sluiten voor asielzoekers geen oplossing zijn tegen de aanhoudende stroom immigranten die onze samenleving destabiliseren? Het is nog altijd beter als niets doen. Want niets doen is al helemaal geen oplossing. Integendeel zelfs. de PVV de enige partij in Nederland die tenminste met een oplossing komt.

   1. Guus Geluk

    Zoals Michael schrijft: “De echte oplossing bestaat er dus niet uit om Rutte ervan te beschuldigen dat hij te weinig doet, maar om met een goed uitgewerkt plan te komen om het hele Europese immigratie- en vluchtelingensysteem te wijzigen. Maar dat kan alleen als andere EU-landen daarmee akkoord gaan… en ja, daar is tijd voor nodig.”

    1. RobertMarsman

     De EU is er mede verantwoordelijk voor dat die hele immigratiestroom op gang is gekomen. Het is juist de EU die er schuldig aan is mede dankzij ons beleid. De EU heeft ze zo ongeveer uitgenodigd. Maar doch zijn er naïeve mensen die beargumenteren dat de oplossing bij de EU ligt.

 13. Ni28

  5@ Henk-Jansen, dat is precies de domme uitspraak die Rutte ook doet. Kijk wat die “kleine aantal” moslims al met dit land doet. Moet je het dan laten groeien? Erg domme uitgangspunt want de grote steden zijn al bijna islamitisch. Vertel het door aan Code 134.

  1. loes530

   NI28 ben het eens met je

 14. Pedrito

  Rutte, Pinokkio en baantjesjager voor de toekomst, is er voor niemand. Markske is is gewoon een ordinaire praatjesmaker waar een belangrijk deel van het stemvee de oren naar laat hangen.

 15. Fortiori

  Zinloos en voor de hand liggend commentaar. Betere leefomstandig hier dan in het thuisland is toch een drijfveer. De PVVV blaast altijd hetzelfde deuntje. Is er dan niks anders? Zo moe als een draaiorgel met Tulpen uit Amsterdam.

  1. Holland

   Fortiori vindt de drijfveer ‘betere leefomstandigheden dan in het thuisland’ blijkbaar legitieme reden voor een voortgaande immigranteninvasie. Dat deze drijfveer voor de halve wereldbevolking (3 miljard mensen) op gaat, komt waarschijnlijk niet in zijn beperkte denkraam op.

   1. Fortiori

    Dat U en ik het geluk hebben niet in een 3e wereld land te moeten rondhuppelen en sappelen voor een beetje voedsel is toch prachtig ? Ik begrijp die jaloersheid niet op de minder bedeelden met al hun sores.

    1. Top

     u bent zeker, een hele bekende bij de soos?

     1. Bloem

      Het is gewoon weer een nieuwe alias van Dopper

 16. nienke

  Mark Rutte heeft geen geweten weet donders goed dat het migratie probleem ons de nek omdraait maar hij denkt maar om 1 ding, hoe kom ik zo snel mogelijk in Brussel lekker bij Mutti Merkel.
  Hij blijft lachen en beweren dat het zo fantastisch gaat in Ned. terwijl de voedselbanken het bijna niet meer aan kunnen.
  Nog maar meer migranten geen huizen, geen banen, belastingbetaler betaalt alles wat de migranten nodig hebben en Mark die krijgt elke maand z’n gigantische salaris, dus waarom je druk maken.
  Het volk deert hem niets hij zit er voor z’n eigen hachie.

  1. Weethetbeter

   Voedselbanken krijgen steeds minder te doen. Mischien moet je eens wat minder informatie via de alternatieve media halen…

   1. Holland

    IJzersterk argument van Betweter. Wie kan daar nou tegenop?

 17. Weethetbeter

  Volgens mij is het merendeel hier nog nooit in de buurt van een grens geweest. Klinkt zo leuk he, grenzen sluiten, lijkt een beetje op de voordeur dicht houden. Alleen ziet een grens er echt wel anders uit. Of hadden ze een grote muur om het land heen willen hebben met een paar toegangs poorten?

  1. corfo

   @ Weethetbeter.
   Je deponeert fakenews, WHB.
   Er komen steeds meer Voedselbanken in dit “rijke” landje, omdat ik als vrijwilliger bij een Voedselbank kom, ben ik helemaal zeker van mijn zaak en weet dus helemaal zeker, dat u liegt ! Méér dan 100.000 gezinnen leven in dit “rijke” landje ónder de armoedegrens, dat is een, vaak, niet zichtbare grens WHB ! In dit “rijke” landje gaan duizenden kinderen zónder eten naar school WHB !!
   Grenzen sluiten, en wel z.s.m. Illegalen in dit “rijke” landje oppakken en terugsturen naar waar ze vandaan kwamen, mogelijk wel een EU-land waar de uitkeringen niet hoog genoeg voor hen waren !
   Aan de Oostenrijks/Italiaanse grens staan regelmatig zwaar bewapende militairen én een aantal politiemensen de inkomende reizigers te controleren ondanks dat het Schengenlanden betreft; u overdrijft op een afschuwelijke manier door te beginnen over een muur, niemand op dit forum heeft het daarover gehad !
   Nexit, en wel z.s.m.

   1. Zout

    @Corfo: Nexit, dat sowieso! En zo snel mogelijk a.u.b.

 18. Tinneke

  De oplossing is heel simpel, gewoon op water en brood zitten en stoppen met uitkeringen, dan is het zo afgelopen!

  1. Weethetbeter

   Waarom niet gelijk opsluiten in een concentratiekamp? Als het aan de meeste reaguurders hier zou liggen wisten ze het wel…

 19. P.Sisterons

  Rutte weet van gekkigheid ook niet meer hoe hij het moet oplossen.
  Misschien dat hij eens overleg zou moeten hebben met de bestuurders van de wietschuren uhuh… moskeeën.

 20. Adriaan

  Het maakt niet uit wie wat zegt over ‘ons’ beleid. Staat als een paal boven water dat we continu worden voorgelogen door Rutte en zijn trawanten. Ik heb gelezen dat Rutte absoluut niet wakker ligt van al deze aantijgingen. En dat is kenmerkend voor een dictator. En nu zal hij hard lachen als hij dit leest, maar in zijn achterhoofd denkt hij: ‘die Adriaan heeft mij door, maar gelukkig is het merendeel van het Nederlandse volk te dom om te begrijpen wat ik werkelijk wil.’ Macht, macht en nog eens macht. Dat is wat Mark voor ogen heeft. Het interesseert hem geen ene jota wat een groot ander deel er van denkt. Ik ben blij dat ik al zo oud ben en al die ellende die de komende decennia op Nederland afkomt. Misschien wat egoïstisch gedacht? Excuses daarvoor, maar het is een kwestie van overleven.

 21. Gerlos

  De asielzoekers uit Syrië kunnen volgens mij wel retour thuisland om daar hun land weer op te bouwen. De Cubanen die nu asiel aanvragen willen omgebouwd worden naar man of vrouw, deze operatie doen ze ook in Cuba, is ook een veilig land dus wegwezen. De mensen uit Eritrea tijdelijke vergunning en zo snel mogelijk als het kan naar hun thuisland,

 22. jackvanderveen2

  Code 134, onzinnige opmerkingen komen er reeds voldoende langs. Het is niet nodig om er ook eentje te plaatsen. Maar ja! Rutte kan, met zijn regering er alles aan doen om rotzooi buiten te houden. Gewoon een aantal verdragen op de schop en open grenzen beleid staken. Fantastische in eiding tot de Nexit.

  1. Code134

   jackvanderveen2 vindt het wel een goed idee als we onze grenzen gaan dichtgooien.

   Je blijft je verbazen hier.

   1. Vit

    Ja eng hé.

 23. Duke

  Rutte kan die mensen de grens over zetten naar Duitsland.

 24. Vit

  Topgozer die Geert, maar mijn volgende stem gaat toch naar Thierry.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.