Deugend geld smijten blijft bestaan! Serious Request gaat door

Geen categoriesep 12 2018, 21:00
Het bleef even spannend, zou het nou wel of toch niet, maar de kogel is door de kerk dames en heren! Serious Request, de 3FM-actie, gaat door! Dat meldt een woordvoerder van NPO vandaag aan de Telegraaf.
Dit jaar wordt de tent gerund door Dj's waar niemand volgens mij ooit eerder van heeft gehoord. Domien Verschuuren, Sander Hoogendoorn en Angelique Houtveen. Deze drie toppers mogen weer lekker vrolijk en gezellig doen terwijl half Nederland z'n zonden afkoopt voor een of ander probleem-van-de-maand terwijl de problemen van vorige edities natuurlijk nog steeds niet zijn opgelost.
Ik zei net natuurlijk wel 'toppers' maar eigenlijk zijn het 'dalers', als we de cijfers van de opbrengsten van de laatste jaren naast elkaar leggen. 2017 bracht 'ruim 5 miljoen' op wat eerlijk gezegd niks voorstelt.
Het lijkt dan ook wel alsof Nederland een beetje moe wordt van deze commerciële 'traditie' waar even een paar dagen leuk moet worden gedaan en we met z'n allen doen alsof er daadwerkelijk iets zinnigs met dat geld gedaan wordt. Als er toch ieder jaar een nieuw probleem aan de kaak moet worden gesteld en er slechts 5 miljoen tegenaan wordt gegooid, is het dan niet beter om voor een lokaal probleem geld in te zamelen? Hebben we hier niet ergens een vereniging waar het water aan de lippen staat maar altijd veel voor de buurt heeft betekend, of een kind dat een dure operatie nodig heeft? Ik ben onderhand wel een beetje klaar met ver-van-m'n-bed-show problemen die me moeten laten inzien hoe goed ik het wel niet heb. Ik heb liever een doel waarvan de bijdrage een merkbaar verschil heeft kunnen maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten