Held van de dag: deze hond gaf zijn leven bij de arrestaties van terroristen in Parijs

Geen categorienov 18 2015, 16:00
Speurhond Diesel werd gedood door een ISIS-terrorist.
De strijd tegen terrorisme wordt niet alleen gevoerd door mensen. Naast stoere en slimme mensen, spelen ook honden een sleutelrol in de veiligheidsdiensten die terreur moeten voorkomen en bestrijden. Zo zijn er honden die na een ramp of aanslag helpen bij het zoeken naar slachtoffers, honden die criminelen of terroristen moeten grijpen, en speurhonden die met hun reukorgaan explosieven opsporen.
Diesel was zo'n speurhond. Al sinds hij een puppy was, werd hij getraind om explosieven op te sporen – hoe klein ook. Honden kunnen véél beter ruiken dan mensen, en spelen dus een zeer belangrijke rol in het bestrijden van terrorisme. Zij zijn immers in staat om bommen op te sporen die ook een zeer bekwame en getrainde agent makkelijk over het hoofd zou kunnen zien.
Na de hartverscheurende aanslagen in Parijs in de nacht van vrijdag op zaterdag, heeft de Franse politie – met name de speciale RAID-arrestatie-eenheid – overuren gedraaid om alle verantwoordelijke ISIS-terroristen op te pakken dan wel onschadelijk te maken. Vanmorgen werd een groep terroristen, waaronder het meesterbrein achter de aanslagen van dit weekend, omsingeld in de Parijse voorstad Saint-Denis
Bij de arrestaties blies een vrouwelijke terrorist met een bomgordel zichzelf op, en werden veel schoten gelost. Verder werden vijf terroristen gearresteerd en meegenomen voor ondervragingen. In totaal werd één voorbijganger gedood, en raakten vijf agenten gewond. Ook de 7-jarige politiehond Diesel liet het leven bij de arrestaties. Hij heeft zijn leven gegeven voor onze veiligheid. Zonder honden als Diesel zou het veel lastiger zijn om ons te beschermen tegen terrorisme, en waren we allemaal minder veilig.
Diesel bewijst dat honden écht de beste vriend van de mens zijn. Daarom is hij onze held van de dag.
https://twitter.com/PNationale/status/666916020234383361?ref_src=twsrc%5Etfw
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten