Deze hond had helse pijnen, maar als halve robot vergaat het hem stukken beter!

Geen categoriemei 30 2016, 19:00
Een schaapshond die van de pijn in z'n poten niet meer kon lopen, is door een fantastische wonderdokter geweldig geholpen.
Sharman Steel was ten einde raad: zijn 11-jarige schaapshond Robbie had het bijzonder moeilijk, omdat het dier nauwelijks nog kon lopen. Het had het Syndroom van Cushing opgelopen, want betekent dat diens spieren slap worden. Dat leidt tot een hele boel medische problemen die ieders leven een stuk ingewikkelder zouden maken: wonden aan z'n poten, problemen met lopen en tumoren op z'n huid.
Robbie kon zich door al die verschrikkelijke symptonen niet eens meer optillen. Sharman dacht echt dat hij zo'n beetje al-les had geprobeerd om z'n trouwe viervoeter te redden: pijnstillers, antibiotica, medische operaties en een heuse hormonenkuur. Niets leek te baten, en Robbie bleef bijzonder slecht te been.
Maar toen Sharman eenmaal de revolutionaire dokter Pete van Dongen ontmoette, ging het spoedig alweer beter met z'n door pijn en ziekte geplaagde hond. Niet alleen voorde Pete een aantal broodnodige operaties uit waardoor Robbie weer kon lopen, ook gaf hij de hond speciale, robot-achterpoten. Hierdoor liep Robbie niet alleen, maar was hij weer zo goed als nieuw:
Robbie heeft z'n nieuwe technologische achterpoten nog maar pas, maar hij kan er nu al flink mee overweg. Traplopen is nog even lastig, maar hij is in ieder geval weer mobiel: voor zowel de hond zelf als z'n baasje is dat een enorme opluchting!
De hond mag trots zijn: hij is de enige in heel het land met zulk speciale poten. Dit medische experiment lijkt me dus met vlag en wimpel geslaagd!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten