Deze hond verliet zijn baas niet tijdens een brand, maar werd daarna daartoe gedwongen

Geen categoriedec 09 2015, 20:00
Toen het huis van het gezin in brand stond, bleef deze pitbull de hele tijd naast zijn gewonde baasje zitten. Maar nu moet de hond de stad alsnog verlaten.
Dat hun huis afbrandde, was al erg genoeg voor deze familie. Maar wat écht hartverscheurend bleek, was dat hun hond hen ook nog eens werd afgenomen. Het huis in het Amerikaanse Connecticut stond vorige week woensdag door nog onbekende oorzaak in brand. Hierbij raakten twee bewoners, een man en een vrouw, gewond. Zij wisten naar buiten te komen en lagen gewond op het gras voor hun brandende woning. Hun hond, een pitbull, had de brand ook overleefd, en bleef trouw naast zijn gewonde baasjes zitten. Een loyale hond, zoveel was inmiddels duidelijk.
Toen de brandweer arriveerde liep het echter slechter af met de hond dan bij de brand zelf. De brandweermannen zouden de hond hebben weggejaagd met hun brandblussers om bij de gewonden te kunnen komen. En daar bleef het niet bij. Al snel werd duidelijk dat de familie drie honden in haar bezit had: twee pitbulls en een terrier. De terrier zal snel weer naar huis kunnen, maar de pitbulls zijn veroordeeld tot 'canes non grata': ze mogen niet terug naar huis. Sterker nog, ze mogen de gehele Prince George's county, het gebied waar de familie woont, niet meer in.
[caption id="attachment_126256" align="aligncenter" width="700"]Het afgebrande huis van de familie. Foto: NBC Connecticut Het afgebrande huis van de familie. Foto: NBC Connecticut[/caption]
Wat is hier de reden voor? Het is volgens het bestuur van deze county heel simpel. Het gebied heeft een lokale wet die haar bewoners verbiedt om pitbulls te houden, omdat deze honden te gevaarlijk zouden zijn. Er zijn meerdere counties in de Verenigde Staten die een dergelijke wet tegen potentieel gevaarlijke honden hebben, en in veel gevallen wordt er door organisaties als de Maryland Dog Federation geprotesteerd tegen deze "discriminerende" wetten.
Sommige overheden lijken inmiddels gehoor te hebben gegeven aan deze protesten. Recentelijk hebben twee counties in de staten Ohio en Kansas besloten om de wet te schrappen. In Utah gaat men zelfs nog verder: daar heeft de staatsoverheid lokale overheden verboden om dergelijke wetten in te stellen.
En in Prince George's county? Daar lijkt vooralsnog niets te veranderen aan de wet. Maar dat maakt voor deze familie niet meer uit: zij hebben besloten om naar een gebied te verhuizen waar pitbulls wél zijn toegestaan, zodat ze hun trouwe viervoeter gewoon bij zich kunnen houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten