Een boete krijgen is nooit leuk. Maar in deze steden help je er zowaar mensen mee

Geen categoriedec 09 2015, 21:00
En nee, dan hebben we het niet over de dienstdoende agent.
Je kunt je de komende feestdagen ietsjes beter voelen wanneer je bij terugkomst bij je auto een papiertje onder je ruitenwisser vindt. Tenminste, als je in één van deze steden zou wonen. In Albany (New York state), Tallahassee (Florida), Boston en Lexington (Massachusetts) kun je namelijk je boete op een wel erg interessante manier afbetalen.
In de Verenigde Staten hebben lokale overheden veel vrijheid in het opstellen van en toezien op wetten. Hier wordt dit jaar dan ook met veel creativiteit gebruik van gemaakt. Stel, je besluit om eens gek te doen en naar Boston te vliegen om daar kerstinkopen te doen. Als je vervolgens in een ietswat onoplettende bui je huurauto verkeerd parkeert, kun je zomaar een stevige boete krijgen. Maar die kun je nu ook betalen met de inkopen die je net had gedaan.
Voedsel, knuffels of andere donaties: alles is welkom in deze steden als vervanging voor je boete. In plaats van dat je geld de kas van de lokale overheid spekt, zullen minderbedeelden deze kerst kunnen genieten van het gedoneerde voedsel. Maar dat is niet het enige doel van de campagne: het gaat er vooral om dat mensen weer bekend worden met iets dat onlosmakelijk verbonden hoort te zijn met kerstmis: het geven van presentjes aan anderen. Scott Maddox, een medewerker van de gemeente Tallahassee verklaart:

We hopen dat door de mensen een beetje te laten doneren via dit proces, dit hen zal aansporen om gedurende het seizoen, en hopelijk ook daarna, te geven.

Zo kun je je toch een klein beetje beter voelen wanneer je een dikke bekeuring krijgt.. tenminste, dat is het idee. Geven en nemen, maar vooral geven. Want dat is waar het uiteindelijk om draait met kerst.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten