Deze joodse helden laten zich niet gijzelen door extremistische moslims

Geen categoriemrt 15 2015, 15:00
Dit is nou moed. Geweldig! Neem er een voorbeeld aan.
In plaats van in een hoekje te gaan zitten huilen hebben de eigenaren van de koosjere supermarkt die eerder dit jaar overhoop werd geschoten door de moslimextremist Ahmedy Coulibaly hun winkel weer geopend. Dat bericht De Telegraaf:
De Joodse supermarkt Hyper Cacher in Parijs, waar in januari een gijzeling plaatshad, gaat zondag weer open. Het gebouw is gerenoveerd en er is nieuw personeel in dienst genomen, liet het management van de winkelketen weten.
Zoals u zich ongetwijfeld nog kunt heugen schoot Coulibaly in januari een agent dood. De volgende dag reisde hij af naar de koosjere supermarkt waar hij vervolgens vier mensen op brute wijze vermoorde: drie winkelaars en één medewerker.
Robert Ejnes van de Representatieve Raad van Franse Joodse Instituten is terecht blij dat de winkel weer opengaat en dat de eigenaren niet klein te krijgen zijn:
"Het laat zien dat de Joodse gemeenschap in Frankrijk doorgaat met leven. We willen laten zien dat wat er ook gebeurt, het leven overwint."
Het is moeilijk om onder woorden te brengen hoe dapper deze mensen en hun medewerkers zijn. Het zou maar al te gemakkelijk zijn om hun handeltje bij elkaar te rapen en te vertrekken onder het motto: we moeten Europa maar overlaten aan extremisten, wij gaan lekker naar Israël waar we relatief veilig zijn.
In plaats daarvan bouwen ze het gebouw opnieuw op - het was helemaal kapotgeschoten - en heropenen ze de boel. Wat. Een. Moed. Wat een helden.
Dan een beetje ter vermaak (ik kreeg onlangs de vraag of ik niet wat vaker positieve berichten kon schrijven omdat het nieuws die persoon nogal ziek maakte) deze video van Jew-Jitsu.
En hier een serieuze video over joodse vechtkunsten. Geen wonder dat de eigenaren van de supermarkt voor de duvel niet bang zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten