Deze moeder heeft schoon genoeg van het moeten delen van haar dochter met haar ex-man. Dan beseft ze ineens iets…

Geen categorieokt 27 2015, 20:00
Het valt niet altijd mee om de gescheiden ouders te zijn van een opgroeiend meisje. Deze moeder ondervond dat aan den lijve.
Toen Candice Curry scheidde van haar eerste man, leek het hen beiden een goed idee om een omgangsregeling op te stellen en te ondertekenen. Om ruzies en problemen in de toekomst te vermijden, besloten ze een aantal afspraken te maken over wanneer hun dochter Stiles bij welke ouder zou zijn. Het is een gebruikelijke stap voor scheidende echtparen die kinderen hebben, maar Candice en haar ex-man kwamen erachter dat het voor hen eigenlijk absoluut niet werkte:

"We werden moe van tijden en dagen en wie haar dan heeft en hoe laat ze waar moest zijn, enzovoort. We waren boos vanwege verwachtingen die onmogelijk bleken. We konden haar niet altijd ophalen om 18:00 of haar wegbrengen om 20:00. Het leven zit zo niet in elkaar, en je bent regelmatig laat of vroeg of het gaat helemaal niet lukken. We waren helemaal in de war, want het was een puinhoop."

Screen-Shot-2015-10-22-at-12.36.44-PM
Candice beschrijft hoe papieren afspraken misschien eerst wel aardig lijken, maar achteraf voor een hoop narigheid kunnen zorgen. En dus deden ze iets controversieels: ze besloten om hun dochter Stiles op de eerste plaats te zetten en verscheurden de omgangsomregeling. Dat lees je inderdaad goed: ze verscheurden de omgangsregeling:

"In plaats van het zijn van control freaks, besloten we om elkaar wat narigheid te besparen en daadwerkelijk eerst denken over wat het beste was voor onze kleine meid.

Onze hele relatie veranderde daarna. De dynamiek van het co-ouderschap verbeterde zich aanzienlijk, en we werden betere ouders én betere vrienden. Onze dochter werd vrolijker en iedereen was daarna minder gestresst."

Screen-Shot-2015-10-22-at-12.46.03-PM
Candice legt andere gescheiden stellen nog eens uit waarom dit zo'n geweldig idee was:

"Onze dochter is geen bezit of een marionet. Ze is geen pion of een wapen. Ze is een klein meisje die nooit om gescheiden ouders gevraagd heeft en ze moet zich in beide huizen zowel belangrijk als geliefd voelen."

Inmiddels zijn zowel Candica als haar ex-man hertrouwd, en hebben ze allebei aan gezinsuitbreiding gedaan. En Candice kan met al haar halfbroertjes en -zusjes heel goed opschieten.
Wat denk jij? Is het weggooien van de omgangsregeling een slim idee, of hebben ze hun eigen positie verkwanseld?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten