Deze opa ging met pensioen en zag dat z'n kleinkinderen in een lege achtertuin moesten spelen. Daar wist hij wel wat op...

Geen categoriesep 12 2016, 16:00
Wat moet je doen als je als grootvader met pensioen gaat en ineens bakken vol vrije tijd hebt, en kleinkinderen die zich stierlijk vervelen? Laat dat maar aan deze man over!
Voor velen is met pensioen gaan een droom die uitkomt. Voornamelijk voor zichzelf: ineens ga je volledig over je eigen tijd en heb je geen baas meer die je de hele dag rondcommandeert. Voor één man betekende het echter vooral veel goeds voor zijn kleinkinderen. Hun grootvader was namelijk een luchtvaarttechnicus, en hij zocht een nieuwe hobby om z'n twee rechterhanden bezig te houden.
dbyhkhm
Hele parcours kon het kroost van z'n kroost gaan afleggen, allemaal in de eigen tuin. Da's nog eens iets anders dan een zandbak!
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/09/9euREsl.mp4"][/video]
Veel tijd en werk gaat er zitten in het bouwen van het parcours én de karretjes:
pawxtjw
[caption id="attachment_147020" align="aligncenter" width="217"]Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag! Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag![/caption]
Maar dan héb je daarna ook wat!
a9dm4wp
Fantastisch:
aaaas
De man zelf zegt:

"Ik ben een paar jaar geleden met pensioen gegaan na een carrière in luchtvaarttechniek, en besloot om mijn vaardigheden te gebruiken om achtertuin-achtbanen te maken voor mijn kleinkinderen!"

En voor degenen die denken dat het niet veilig is:

"Wat commentaar over veiligheid. Ik geloof veel in zowel lol maken als veilig zijn. Ik heb 34 jaar bij Boeing gewerkt, nieuwe materialen ontwikkeld en methodes gecomineerd, en stappen bedacht om vliegtuig, ruimtevaart en militaire voertuigen te kwalificeren.

Dus niemand komt in de buurt van het parcours als we bezig zijn. Ik bewaar de karretjes niet bij het parcours in de buurt. Riemen om. Ik voel me best veilig. Is dit gevaarlijker dan op de bank zitten? Ja. Maar door de gecontroleerde manier van de ritjes, het uitgebreide testen en de veiligheidsvoorschriften kan ik zeggen dat dit minstens zo veilig is als zwembaden, trampolines en skateboards, of wat dan ook wat we onze kinderen laten doen omdat we er bekender mee zijn."

Gaan met die banaan dus!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten