Deze pestkop is de schrik van het internet. Dan krijgt hij hulp uit onverwachte hoek

Geen categorienov 11 2015, 11:00
Deze man kwam eindelijk weer op het rechte pad, en zijn huis uit, door de mensen die hij gepest had.
Hij woog meer dan 300 kilo. Hij had al bijna twee jaar geen douche genomen. Hij kwam eigenlijk nooit zijn huis meer uit. Daarom besloot hij maar om de hele dag achter zijn computer te zitten.
Maar daar deed hij niet de meest nobele dingen. Hij werd actief op een online forum, waar hij bekend stond als een zogenaamde 'trol' - iemand die, vaak irrelevante en soms kwetsende, dingen zegt in de hoop dat men hierop reageert, om vervolgens zelf weer eindeloos daarop te kunnen reageren. De pestkop, Jesse Shand, zei er zelf het volgende over:

Het probleem met trollen is dat het makkelijk is er afstandelijk van te worden: je ziet je slachtoffers niet, je ziet niet wat het ze aandoet. Je vergeet gemakkelijk dat het om echte mensen gaat.

Zijn gedrag reflecteerde echter, zoals vaak het geval is, zijn eigen situatie. Hij verklaarde dat hij zich veiliger voelde wanneer hij anderen kon pesten in plaats van zelf gepest te worden. Het was zijn manier om om te gaan met zijn problemen.
Maar op een gegeven moment werd hij aangesproken op zijn gedrag. Hij besloot dat het tijd was om zijn leven te beteren, en opende een onderwerp op het forum waarin hij de schokkende waarheid over zijn gewicht openbaarde. Er kwamen de nodige negatieve opmerkingen op, maar Jesse verbaasde zich vooral over de enorme hoeveelheid aan behulpzame reacties. Velen plaatsten tips waarmee hij zijn dagelijkse ritme en voeding gezonder kon maken.
Hij kreeg zelfs cadeau's opgestuurd. Zo stuurde een lid hem een opblaasbaar zwembad, zodat hij zich daarin kon wassen. In zijn douche en bad paste hij namelijk al lang niet meer. Maar er werden vooral dingen gestuurd waarmee hij kon werken aan het kwijtraken van zijn overtollige kilo's, zoals sportspullen.
[caption id="attachment_123986" align="aligncenter" width="700"]Pestkop_2 Jesse Shand voor en na zijn transformatie[/caption]
De hulp van de mensen wiens leven hij zo lang zuur had gemaakt bleek zijn eigen leven te kunnen veranderen. Hij besloot de hulp te accepteren en zette zich in om zijn lichaam weer in vorm te krijgen. Het had succes: eerst kon hij eindelijk weer staan, toen kon hij weer door de deur zijn huis verlaten en nu fietst hij elke dag naar de sportschool, om daar verder te werken aan zijn transformatie. Een van de grootste voordelen? Dat hij eindelijk weer naar een pretpark kon, waar hij jarenlang niet in de attracties had gepast.
Jesse is nu vastbesloten om niet alleen zichzelf, maar ook andere mensen met vergelijkbare problemen te helpen. Hij is nog steeds actief op het forum, en geeft daar advies aan lotgenoten. In zijn eigen woorden: "Het is tijd dat ik alle negativiteit die ik daar heb verspreid compenseer".
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten