Deze truck dreigt in een ravijn te storten.. maar niet als het aan deze omstanders ligt

Geen categoriejan 28 2016, 15:00
Helden van de dag: een stel omstanders dat een vrachtwagenbestuurder redt van de dood.
Een opmerkelijke, heldhaftige actie van willekeurige omstanders deze week in de Verenigde Staten. Met name de oostkust wordt daar al wekenlang geteisterd door zware sneeuwstormen, waardoor het niet altijd een pretje is om daar de weg op te gaan. Maar wat moet je anders, als je vrachtwagenchauffeur bent en je vracht toch echt van A naar B moet? Precies, je hebt geen andere keuze dan het er toch maar op te wagen.
Dat gaat vaak goed, maar soms helaas ook fout, zoals dus in dit geval. Arlyn Satanek reed op dat moment achter een vrachtwagen, en vertelt wat er gebeurde:

De vrachtwagen voor me had duidelijk moeite met de met sneeuw bedekte weg, en al snel begon hij te roken en schade op te lopen. Toen remde ik zo hard mogelijk en hoopte ik dat ik de controle niet zou verliezen. Maar de wagen voor me gleed weg, en reed zo richting en klif aan de zijkant van de weg.

De bewuste wagen kon gelukkig ook nog remmen, maar niet voordat het gevaarte al half over de klif hing. De bestuurder zat gevangen in zijn cabine: als hij uit zou stappen, zou hij meteen wegglijden en in de diepte storten. Hij kon dus geen kant op.
Maar toen, vertelde Satanek, gebeurde iets ongelooflijks. Verschillende auto's stopten bij de locatie van het ongeluk, en er werd uit het niets een menselijke ketting gevormd. De helling was te glad om naar de cabine te lopen, dus voorkwamen ze zo dat ze zelf zouden wegglijden. En met succes: ze bereikten de bestuurder en wisten hem veilig en wel uit zijn benarde situatie te bevrijden. De man was even in schok, maar gelukkig na een paar minuten weer opstaan.
[caption id="attachment_130305" align="aligncenter" width="600"]Foto: WTAE4 Foto: WTAE4[/caption]
Satanek was verbijsterd door de snelle reactie, maar kan hierdoor weer het goede in de mensheid zien:

Dit soort dingen helpen ons te herinneren dat we allemaal mensen zijn, en dat het onze verantwoordelijkheid is om andere mensen te helpen.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten