Dieptriest: autistische jongen overdag helemaal in elkaar geslagen, talloze mensen zagen het, niemand deed iets

Dieptriest: autistische jongen overdag helemaal in elkaar geslagen, talloze mensen zagen het, niemand deed iets

En maar zeuren dat 'het zo niet meer kan.'

Veel triester dan dit wordt het natuurlijk niet:

De 21-jarige Henry is woensdag in Emmen op afschuwelijke wijze toegetakeld, nadat hij had geweigerd zijn portemonnee en telefoon af te geven. De moeder van Henry roept getuigen op om zich te melden. "Zoveel mensen hebben het zien gebeuren."

De zwaar autistische Henry fietste rond 17:15 uur ter hoogte van de McDonald's in Emmen, toen hij plotseling werd aangevallen. Een jongeman trok hem van zijn fiets af. De berover wilde zijn portemonnee en telefoon.

Zijn moeder Ursula zegt dat Henry niets wilde afgeven, hoewel hij eigenlijk niets waardevols bij zich had. Vervolgens werd hij totaal verrot geslagen door de overvaller. Die idioot ging zo erg te keer dat Henry na afloop onder het bloed zat en verschillende botbreuken in zijn gezicht had.

Let op: de arme jongen werd dus ongelooflijk zwaar mishandeld terwijl talloze mensen er iets aan hadden kunnen doen. Maar niemand -- niemand -- deed iets.

[caption id="attachment_147020" align="aligncenter" width="217"]Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag! Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag![/caption]

Opvallend genoeg is Ursula niet eens heel boos; zij wil alleen dat getuigen zich melden zodat de dader opgepakt kan worden.

"Mijn zoon heeft wel mensen gezien, maar niemand schoot te hulp. Niemand greep in. Nu waren die mensen waarschijnlijk ook gewoon bang. Toch hoop ik dat zij zich melden bij de politie. Er moet toch wel iemand zijn die iets heeft gezien of een foto heeft gemaakt."

Anders dan Ursula, die veel te lief is, vind ik 'gewoon bang zijn' totaal geen excuus om niet in te grijpen. Je laat de één of andere psychopaat een ander toch niet helemaal in elkaar hengsten? Wat zijn Nederlanders eigenlijk voor watjes?

Wat is er mis met de moderne Nederlandse cultuur dat we dit soort dingen laten gebeuren? Is het een probleem in de opvoeding? Op scholen? Waar komt dit door? Zeker mánnen die zoiets zien moeten toch gewoon het lef hebben om in te grijpen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties