Dierenhatende CDA'er Annie Schreijer: 'Tijd om bescherming wolven op te heffen!'

Dierenhatende CDA'er Annie Schreijer: 'Tijd om bescherming wolven op te heffen!'

Ze zouden namelijk verre van "onschuldig" zijn.

Het gaat steeds beter met de wolf. Deze diersoort was uitgestorven in ons eigen land, maar is langzaam bezig met een terugkeer. Zo zouden er tegenwoordig tenminste drie wolven in Nederland leven. Dat is nog steeds niet wat je een "gezonde populatie" zou noemen, maar het is een significante verbetering ten opzichte van de situatie van de tientallen jaren ervoor.

Helaas denkt CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik daar net even anders over. Deze mevrouw vindt wolven namelijk alles behalve "onschuldig" (goh, het zijn roofdieren ja), en wil daarom dat de wettelijke bescherming die zij genieten wordt opgeheven. Blijkbaar moeten wolven zo snel mogelijk massaal afgeslacht worden.

'Om te voorkomen dat in 2019 nog meer schapen doodgebeten worden, dient paal en perk te worden gesteld aan de opkomst van de wolf'. Deze ferme taal is afkomstig van Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik. Zij is lid van de EVP, de grootste partij van het Europees Parlement. 'De beschermde status van het dier moet worden opgeheven: waar de rover schade berokkent moet de jager zijn gang kunnen gaan'. Want de jager, die beschermt de schapen.

Dit is dus echt totaal gestoord. Er zijn maar liefst 1.304.567 schapen in Nederland. Ja, dat lees je goed: meer dan een miljoen. Het is voor een boer heus niet leuk dat er één keer in het jaar eentje wordt opgeboffeld door een wolf, maar die schade valt alleszins mee vergeleken met de schade veroorzaakt door het totaal vernietigen van een diersoort.

Gekkigheid, natuurlijk, maar wat dit allemaal nog erger maakt is dit (met dank aan EenVandaag):

Jaap van Leeuwen van Wolven in Nederland staat lijnrecht tegenover de wolvenjacht. Volgens hem kunnen schapenhouders hun dieren beschermen door een hek om de dieren te zetten. Als ze de afrastering voorzien van een stroomdraad die alleen 's nachts in werking wordt gezet het moment waarop wolven jagen is er niets aan de hand. Wolven jagen voornamelijk op wild zoals zwijnen en reeën. Het schaap staat slechts voor 1 procent op het menu.

Het CDA moet zich kapotschamen dat deze vrouw niet publiekelijk teruggefloten is. Wat een schandaal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties