Trump: 'Ik ben bereid om de shutdown te beëindigen. Maar waar zijn de Democraten?'

Geen categoriejan 05 2019, 20:00
Build that wall.
In Amerika én in Europa vinden de media het geweldig leuk om Donald Trump de schuld te geven van de zogenaamde 'shutdown' van de Amerikaanse overheid. Die ligt deels stil (je zou denken dat er helemaal niets gebeurt als je het mediakartel gelooft, maar dat is je reinste onzin, moet zelfs de Trump-hatende New York Times toegeven). Dat zou a) een gigantisch probleem zijn en b) eerst en vooral de schuld zijn van Trump.
Nou, vandaag maakt Trump maar weer eens duidelijk op Twitter dat dit je reinste onzin is. Hij wil, schrijft hij, de shutdown maar wat graag beëindigen. Het enige wat hij wil -- eist -- is dat Democraten hem in staat stellen om zijn belangrijkste verkiezingsbelofte in te lossen, namelijk het bouwen van een muur bij de Amerikaanse-Mexicaanse grens om illegale immigranten tegen te houden.
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1081563196249513985
Als de Democraten het werkelijk zo vre-se-lijk vinden dat de overheid 'stil' ligt zouden ze natuurlijk hun uiterste best doen om een compromis te sluiten met Trump... en zelfs om hem gewoon toestemming te geven om de 'muur' (die op bepaalde plekken virtueel zal zijn, trouwens) te bouwen. Iedereen weet dat dit onderwerp van levensbelang is voor hem en zijn achterban. Als je de overheid gaande wilt houden zul je hem dus gewoon zijn zit moeten geven in dit opzicht -- en dan kun je er op een ander gebied iets voor terug eisen.
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1081535102461579264
En nee, dat Trump en zijn achterban die muur gebouwd willen zien is niet verwonderlijk. Dit soort statistieken zijn écht schokkend:
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1081570073867927557
Trump heeft keer op keer laten zien dat hij de shutdown wil beëindigen... als hij zijn zin op dit gebied maar krijgt. Democraten kunnen dan wat hem betreft een paar van hún belangrijke hobby's cadeau krijgen. Maar die muur moet er komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten