Dit biggetje zou geslacht worden. Gelukkig liep het allemaal anders

Geen categorieokt 07 2015, 13:00
Irwin het biggetje ging een zekere dood tegemoet. Nou ja, daar leek het op.
Irwin had gemakkelijk een worst kunnen worden: of een stuk ham. In plaats daarvan loopt hij tegenwoordig rond in een paarse trui die hem lekker warm houdt. Zijn nieuwe woonplaats? Een dierenopvang in Maryland, waar zijn verzorgers echt van hem houden en er alles aan doen om hem een mooi leven te geven.
Terry Cummings mede-oprichter van Poplar Spring Animal Sanctuary legt uit:
"Hij kan hier de rest van zijn leven blijven wonen, samen met de 48 andere geredde biggetjes."
Irwin werd in augustus geboren in een speciale gemeenschap in Virginia. Bewoners van de gemeenschap willen helemaal onafhankelijk zijn van de wereld om zich heen. Zo houden ze hun eigen vee en verbouwen ze gewassen. Het was hun bedoeling om Irwin vet te mesten, waarna hij geslacht zou worden.
Screen Shot 2015-10-07 at 12.17.42
Er was echter iets dat roet in het eten gooide. Irwins moeder verstootte hem. Het gevolg: zijn eigenaren moesten hem zelf voeden, met een babyfles. Cummings:
"Hoewel ze goed voor hem zorgden waren ze nog steeds van plan om hem te slachten als hij zes maanden oud was."
Dat veranderde toen een bezoeker het biggetje zag en de bewoners vertelde dat ze hem graag naar een opvang wilde brengen zodat hij oud kon worden. Irwin was slechts drie weken oud, en woog maar een paar kilo, maar zijn leven werd opeens op zijn kop gezet; op een goede manier.
Nu rent Irwin de hele dag door het gras, wroet hij in de modder, en speelt hij met zijn beste vriendinnetje Evie: een babygeit met drie poten. Hoewel het biggetje nu slechts 5 kilo weeg wordt hij waarschijnlijk 50 keer zo zwaar. Hij heeft nu weliswaar een trui nodig om warm te zijn, maar over een tijdje is dat niet meer zo; hij is namelijk een soort varken dat een grote, zware en warme vacht krijgt als het opgroeit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten