Dit is de hoogste lift ter wereld... en het ziet er TE GEK uit

Geen categorieapr 23 2016, 21:00
Zou jij zonder problemen in deze lift stappen?
Ik weet dat mijn vrouw er bijzonder veel moeite mee zou hebben. Hoewel ze een cabin member is voor een bekende luchtvaartmaatschappij heeft ze het niet zo op kleine ruimtes, en al helemaal niet op kleine ruimtes op grote hoogte. Als ze kan kiezen tussen een trap en een lift pakt ze steevast de trap; tenzij de trap zo hoog is dat ze kapot is als ze boven komt. Alleen in dat geval wil ze het overwegen om met de lift te gaan.
Ik sta daar heel anders in: hoe hoger hoe beter, en kleine ruimtes jagen mij totaal geen angst aan. Daarom lijkt het me geweldig om eens een ritje te maken met de hoogste onoverdekte lift ter wereld. Wat een avontuur!
[caption id="attachment_136455" align="aligncenter" width="300"]Ivan Dubya (bron: Wikimedia Commons) Ivan Dubya (bron: Wikimedia Commons)[/caption]
De lift staat in China en is maar liefst 330 meter hoog. Nee, dat is geen typefoutje: driehonderddertig meter. Hoewel de bouw ervan al in 1999 begon duurde het tot 2002 voor mensen er gebruik van konden maken: zo'n lift bouw je immers niet zomaar. Zeker niet in de buitenlucht.
Na de opening werd de lift vervolgens 10 maanden lang gesloten omdat het niet veilig was. Oeps. Daar ga je dan 330 meter de lucht in, waarna je een dag later hoort dat de lift toch niet helemaal je van het is. Heh.
Maar goed, de problemen zijn al lang weer verholpen, waardoor de Bailong Lift één van China's voornaamste attracties is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten