Geert Wilders: "Bij de volgende verkiezingen rekenen we af met de islamknuffelaars!"

Geen categorieapr 23 2016, 20:00
Geert Wilders is blijkbaar klaar voor een feestje oorlogje.
Op Twitter maakt Geert Wilders maar weer eens duidelijk dat hij en zijn partij bepaald geen voorstanders zijn van de multiculturele samenleving... en ook niet van mensen die wél politiekcorrect zijn. Zie hier een tweet die hij vandaag losliet op de wereld:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/723790192365211648
Wilders reageerde daarmee op deze brief in het Algemeen Dagblad, die integraal werd overgenomen door GeenStijl:
brief
Je kunt je natuurlijk gemakkelijk in de brievenschrijfster verplaatsen. Ze is links, deed jarenlang haar best om er iets van te maken met haar allochtone buurtgenoten, maar is tot de conclusie gekomen dat die medelanders daar zélf helemaal geen behoefte aan hebben. Ze zien zichzelf niet als Nederlanders, maar als Marokkanen (of wat dan ook) die toevallig in een land wonen dat Nederland heet. Voor de rest hebben ze lak aan dat land, en met name aan de aldaar heersende cultuur. Op z'n best tolereren ze die, op z'n slechtst maken ze regelmatig duidelijk dat ze die cultuur wanstaltig vinden.
De ideale oplossing is natuurlijk: ga maar lekker naar Marokko, waar je je niet druk hoeft te maken om al die niet-islamitische en roomblanke Nederlanders. Die heb je daar bijna niet.
Maar goed, dat willen ze natuurlijk niet. Want stel je voor dat je het zonder al dat gratis geld uit Nederland moet doen. Brr, de rillingen lopen de gemiddelde klaploper al over het lijf...
Kortom, de brievenschrijfster heeft 100% gelijk. Het is wanstaltig dat al te veel allochtonen zich zo gedragen.
Dat gezegd hebbende is de woordkeuze van Wilders toch wel enigszins zorgwekkend. Het is nogal wat om te zeggen dat je wel even gaat "afrekenen" met voorstanders van de multiculturele samenleving. En dat is om nog maar te zwijgen over woordgebruik als "islamknuffelaars." Wat bedoelt hij daar precies mee? Zijn mensen die zijn opvatting over "de islam" niet delen verraders? En wat bedoelt hij als hij zegt dat hij met ze gaat afrekenen? Bedoelt hij gewoon dat hij de verkiezingen denkt te winnen en dat de linkse partijen die zullen verliezen? Dat is vrij onschuldig. Maar hij kan ook doelen op maatregelen die hij wenst te treffen als hij ooit aan de macht komt; maatregelen die gericht zijn op het nemen van wraak.
Zo hoort een staatsman niet te praten.
Tenslotte is het ook vermoeiend dat de PVV-leider vervolgens er ook nog snel even "minder, veel minder!" ingooit. Hij staat terecht voor uitspraken die zonder meer gezien kunnen worden als discriminerend, deze uitspraak refereert daar aan. In plaats van pas op de plaats te maken doet hij er dus nog eens gewoon een schepje bovenop. Wat daar het nut van is ontgaat mij volledig.
En: wat wil hij eigenlijk doen? 'Belooft' hij dat hij Marokkaanse-Nederlanders massaal uitzet/deporteert als hij aan de macht komt? Moeten 'de goeden' vrezen?
Er is terecht veel kritiek op de gedachte achter de multiculturele samenleving. Wij van DDS uiten die met grote regelmaat. Maar het is nogal een sprong om vervolgens tot de uitspraken van Wilders te komen. Die zijn weer het andere uiterste.
En nee, daar heeft niemand iets aan. Misschien dat het plezant is om je agressie kwijt te kunnen, maar Wilders' uitspraken geven mij niet eens bijna het gevoel dat hij daadwerkelijk op zoek is naar oplossingen voor onze bijzonder serieuze maatschappelijke problemen. Hij is een volksmenner die het volk ment, en dat is het dan.
* Wel opmerkelijk: als het over gratis geld gaat en asociaal gedrag hebben we het bijna altijd over Marokkanen. Zoals Tim Engelbart eerder vandaag schreef zijn er andersoortige problemen met Nederturken, maar in dit opzicht veroorzaken die weinig tot geen problemen. Dat mag ook weleens gezegd worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten