Dit land is kapot: kogelwerende vesten voor ambulancepersoneel

Dit land is kapot: kogelwerende vesten voor ambulancepersoneel

Want 'helaas is het nodig' volgens een anonieme ambulancemedewerker. Het laat wederom zien dat dit land in de afgelopen vijftig jaar tijd is gedegradeerd van het niveau 'vrijzinnige christelijke natie' tot de kelderklasse genaamd 'narcistisch-hedonistisch piratennest'. Het verval is overal. Geen ontkennen aan. De vesten van het ambulancepersoneel zijn niet alleen kogelwerend, maar zijn ook nog eens steekwerend. Dit omdat er steeds vaker messen worden gesignaleerd in nabijheid van de hulpdiensten, zo stelt RTL Nieuws. Het dragen van de vesten is niet verplicht, maar voor personeel dat zich onveilig voelt in de grote steden is het ongetwijfeld een must.

Een anonieme ziekenbroeder doet zijn beklag: "De afgelopen jaren zie ik steeds vaker zwaardere meldingen voorbij komen. We komen vaker op gevaarlijke plekken waar het uit de hand loopt. Mensen zijn brutaler geworden en hebben vaker messen of wapens bij zich. Het is triest, maar we komen het helaas steeds vaker tegen." De hulpdiensten worden zelfs vaker blootgesteld aan de geweldsdreiging dan de politie! Ruim 70% van het ambulancepersoneel krijgt te maken met agressie. De politie heeft hier dus minder problemen mee dan ambulancebroeders. De politie heeft immers een monopolie op geweld en wordt dus serieuzer genomen.

Dit heeft zo z'n effect op het veiligheidsgevoel en de gezondheid van de medewerkers van de hulpdiensten. Ze kampen vaker met ziekte, mentale klachten en andere negatieve effecten door de situaties. En dat is ook logisch. Om de gewelddelicten een halt toe te roepen heeft de overheid een aantal stappen genomen. Een van die maatregelen is het eisen van een dubbele straf bij dergelijke geweldsdelicten. Dit zou de prikkel moeten zijn om agressie te voorkomen. Andere maatregelen waren het verbeteren van de logistieke bereikbaarheid van openbare ruimtes, zoals de toegankelijkheid van stations en perrons. Ook moeten er meer camera's worden geplaatst zodat achteraf kan worden nagegaan wat de identiteit van de daders was.

Omdat ondanks deze maatregelen het geweld nog niet afneemt worden deze vesten nu aangeschaft.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties