Dit land is kapot: kogelwerende vesten voor ambulancepersoneel

Geen categorienov 08 2018, 13:05
Want 'helaas is het nodig' volgens een anonieme ambulancemedewerker. Het laat wederom zien dat dit land in de afgelopen vijftig jaar tijd is gedegradeerd van het niveau 'vrijzinnige christelijke natie' tot de kelderklasse genaamd 'narcistisch-hedonistisch piratennest'. Het verval is overal. Geen ontkennen aan. De vesten van het ambulancepersoneel zijn niet alleen kogelwerend, maar zijn ook nog eens steekwerend. Dit omdat er steeds vaker messen worden gesignaleerd in nabijheid van de hulpdiensten, zo stelt RTL Nieuws. Het dragen van de vesten is niet verplicht, maar voor personeel dat zich onveilig voelt in de grote steden is het ongetwijfeld een must.
Een anonieme ziekenbroeder doet zijn beklag: "De afgelopen jaren zie ik steeds vaker zwaardere meldingen voorbij komen. We komen vaker op gevaarlijke plekken waar het uit de hand loopt. Mensen zijn brutaler geworden en hebben vaker messen of wapens bij zich. Het is triest, maar we komen het helaas steeds vaker tegen." De hulpdiensten worden zelfs vaker blootgesteld aan de geweldsdreiging dan de politie! Ruim 70% van het ambulancepersoneel krijgt te maken met agressie. De politie heeft hier dus minder problemen mee dan ambulancebroeders. De politie heeft immers een monopolie op geweld en wordt dus serieuzer genomen.
Dit heeft zo z'n effect op het veiligheidsgevoel en de gezondheid van de medewerkers van de hulpdiensten. Ze kampen vaker met ziekte, mentale klachten en andere negatieve effecten door de situaties. En dat is ook logisch. Om de gewelddelicten een halt toe te roepen heeft de overheid een aantal stappen genomen. Een van die maatregelen is het eisen van een dubbele straf bij dergelijke geweldsdelicten. Dit zou de prikkel moeten zijn om agressie te voorkomen. Andere maatregelen waren het verbeteren van de logistieke bereikbaarheid van openbare ruimtes, zoals de toegankelijkheid van stations en perrons. Ook moeten er meer camera's worden geplaatst zodat achteraf kan worden nagegaan wat de identiteit van de daders was.
Omdat ondanks deze maatregelen het geweld nog niet afneemt worden deze vesten nu aangeschaft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten