Dit lugubere filmpje zal zorgen dat je nooit meer gummybeertjes eet

Geen categoriesep 04 2016, 12:00
Fans van Haribo willen allicht liever een blokje om dan dit artikel goed bekijken.
'Onbegrijpelijk lekker!' Aldus Peter Jan Rens in beroemd geworden Haribo-spotjes uit de jaren '90. Zoete berensnoepjes die gewoon om op te peuzelen zijn. Zo verrukkelijk, en niemand weet waarom.
Nu - een kwart eeuw later - blijkt dat met die 'onbegrijpelijk lekkere' gummybeertjes toch een hoop aan de hand is. De Belgische filmmaker Alina Kneepkens heeft gepoogd om het onbegrijpelijke begrijpelijk te maken, en maakte een film over de gummyberen. En wat blijkt? Er komt een hoop bij kijken voordat deze onschuldig kijkende beertjes in bonte kleuren in de winkel liggen. Behendig demonteert Alina ons rooskleurige beeld over de snoepjes door achterstevoren het productieproces van deze snoepjes te tonen.. totdat we helemaal terugzijn bij het ietwat misselijkmakende begin van de snoeperijen.
Voor wie de details aankan: de snoepjes zijn gemaakt van gelatine. En gelatine is gemaakt van huid, kraakbeen en bot van een aantal varkens die onfortuinlijk genoeg zijn om in gummybeertjes te worden veranderd. Wil je weten hoe dat er uitziet?
Nu kan je nog wegkijken.
gelatin
Maar nu niet meer. Dit zijn nu waar die lieve, onschuldige gummybeertjes van gemaakt zijn. Hoe meer je weet... hoe minder je eet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten