Dit lugubere filmpje zal zorgen dat je nooit meer gummybeertjes eet

Dit lugubere filmpje zal zorgen dat je nooit meer gummybeertjes eet

Fans van Haribo willen allicht liever een blokje om dan dit artikel goed bekijken.

'Onbegrijpelijk lekker!' Aldus Peter Jan Rens in beroemd geworden Haribo-spotjes uit de jaren '90. Zoete berensnoepjes die gewoon om op te peuzelen zijn. Zo verrukkelijk, en niemand weet waarom.

Nu - een kwart eeuw later - blijkt dat met die 'onbegrijpelijk lekkere' gummybeertjes toch een hoop aan de hand is. De Belgische filmmaker Alina Kneepkens heeft gepoogd om het onbegrijpelijke begrijpelijk te maken, en maakte een film over de gummyberen. En wat blijkt? Er komt een hoop bij kijken voordat deze onschuldig kijkende beertjes in bonte kleuren in de winkel liggen. Behendig demonteert Alina ons rooskleurige beeld over de snoepjes door achterstevoren het productieproces van deze snoepjes te tonen.. totdat we helemaal terugzijn bij het ietwat misselijkmakende begin van de snoeperijen.

Voor wie de details aankan: de snoepjes zijn gemaakt van gelatine. En gelatine is gemaakt van huid, kraakbeen en bot van een aantal varkens die onfortuinlijk genoeg zijn om in gummybeertjes te worden veranderd. Wil je weten hoe dat er uitziet?

Nu kan je nog wegkijken.

gelatin

Maar nu niet meer. Dit zijn nu waar die lieve, onschuldige gummybeertjes van gemaakt zijn. Hoe meer je weet... hoe minder je eet.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
waarschuwing snoep gummyberen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties