Dit meisje en haar kat zijn onafscheidelijk: ze gaan zelfs samen zwemmen. Daarachter gaat een prachtig verhaal schuil

Geen categoriemrt 14 2016, 17:00
Een kat die vrijwillig het zwembad induikt om een baantje te trekken met z'n baasje? Deze draait er z'n hand niet voor om, en dat allemaal vanwege dit ene gegeven.
Dit is Iris.
iris
Op het eerste gezicht lijkt het misschien een gewoon meisje dat een beetje aan het vingerverven en het kliederen is, maar schijn bedriegt: Iris heeft een zware vorm van autisme en kan niet normaal communiceren met haar ouders. Door te schilderen wat ze wil zeggen, kan ze voor het eerst van haar leven een beetje 'praten' met haar ouders.
Maar sociale vaardigheden heeft ze daarmee nog niet aangeleerd. Doktoren braken het hoofd over een manier om het autisme van Iris te behandelen, maar niks sloeg aan. Totdat ze ontdekten dat kat Thula wel eens goed van pas kan komen. Thula is namelijk niet alleen een huisdier, maar voor Iris ook een vriend voor het leven:
iristhula
Sinds die ontdekking zijn de twee onafscheidelijk. Waar de één gaat, daar gaat ook de ander. Samen schilderen, samen ontspannen. En ja: zelfs samen zwemmen! Dankzij Thula kan Iris nu weer op een basale manier met mensen omgaan.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/03/vededown_facebook.com_2216333451723035.mp4"][/video]
Wie had er ooit kunnen denken dat één zoveel verschil kon maken?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten