Dit zijn vijf dingen die je moet weggooien voor een betere gezondheid

Geen categoriejun 26 2016, 8:00
Veel mensen proberen je wijs te maken dat je allerlei spullen moet aanschaffen om je gezondheid op te krikken. Nergens voor nodig, en kost alleen maar geld. Het tegendeel is waar: gooi zoveel mogelijk spullen weg waar je toch niets aan hebt, en die alleen maar hinderen.
Zoals wat dan? Begin maar eens met deze dingen. En hé: ik heb het niet zelf verzonnen hè? Het weggooien van al deze dingen wordt stuk voor stuk aangeraden door het toonaangevende magazine Time. Daar gaan we dan!
1. Frisdranken die 'light' of 'diet' zijn
lightproducts
Eén van de grootste scams allertijden blijft nog wel het idee dat Cola Light beter zou zijn voor je gezondheid. Dat maakt dus helemaal geen biet uit. Sterker nog, ze bevatten schadelijke stoffen als sacharine, sucralose en aspartaam. Klinkt niet direct als gevaarlijk, maar ze zijn het wel. Onderzoek toont aan dat deze zoetstoffen kunnen leiden tot veranderde darmflora, glucose-intolerantie en de aanleiding kan geven tot metabolische problemen.
2. Afgetrapte renschoenen
old-shoes
Ja, ik weet het, ze zitten heerlijk. Maar op de lange termijn vinden je voeten het toch minder fijn, want na een afstand van zo'n 480 tot 650 kilometer is de fut van het schoeisel er toch echt wel uit, zo berekende sportdokter Jason Karp. Als schoenen aftaaien, verdwijnt langzamerhand de verzachtende bodem waardoor je voeten bij elkar stap een zwaardere dreun krijgen. Dat leidt weer tot fysieke klachten aan spieren, botten en pezen.
3. Opgebruikte tandenborstels
Time for a new toothbrush
Elke keer dat je je tandenborstel gebruikt (als het goed is elke dag twee keer... toch?) gaan de haartjes net een klein beetje meer stuk. Bij normaal gebruik duurt dat twee maanden. Daarna moet je ze weggooien, want de gebroken haartjes zijn minder goed in het verwijderen van tandplak en het reinigen van tanden. Weg dus, met die oude borstel!
4. Achtergebleven kliekjes in de koelkast
1145c1f0-5bb5-11e4-8806-072cdfd28605_mouldy-bread_700
Het klinkt als een kost-effectieve oplossing die je ook nog eens een aantal keer koken per week bespaart, maar erg gezond is het niet: het overdreven veel bewaren van kliekjes in de keuken. Na drie dagen is het namelijk rijp voor de afvalbak. Laat je het toch in je koelkast staan, dan riskeer je listeriabacteriën. Klinkt zangerig, listeria, maar is een buitengewoon kwalijk beestje dat tal van ziektes bij mensen kan veroorzaken: van miskramen, hersenvliesontsteking en uiteindelijk kan het zelfs dodelijk zijn. Kijk du verdomd goed uit!
5. Oude lipgloss
lip-gloss-blog-3
Alles wat je in de buurt van je mond aanbrengt, verzamelt snel veel bacteriën. Hoe langer je bacteriën in een vochtige ruimte laat zitten, hoe sneller dat gaat. Dus dé manier om infecties aan je gezicht op te lopen is het gebruiken van make-up die je al maanden geleden geopend hebt. Experts raden daarom aan om alle schoonheidsproducten die meer dan een half jaar voor het eerst geopend zijn, onmiddellijk weg te gooien.
Zo, de vuilnisman zal ons niet dankbaar zijn dat wij hem meer werk hebben bezorgd, maar je doet er goed aan dit op te volgen. Alles voor een betere gezondheid, nietwaar?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten