Dit zijn ze dan: de schoften die de conciërge op een school in Lelystad in elkaar sloegen

Geen categoriejan 27 2017, 8:30
Er is een video opgedoken van de walgelijke mishandeling van een conciërge op een school in Flevoland.
De jongste generatie van Lelystad heeft zich deze week weer eens van haar beste kant laten zien.. maar niet heus. Het leek een normale middagpauze voor de conciërge van middelbarescholengemeenschap Arcus toen hij twee leerlingen zag vechten op de gang. Aangezien dat lichtjes uitgedrukt nou niet bepaald de bedoeling was, en zeker niet op een school, besloot de man in te grijpen. Hij verzocht de jongens om hun geschillen op een minder fysieke manier uit te vechten, maar kreeg daarbij nul op het rekest.
Daarop besloot hij het duo dan maar zelf uit elkaar te houden. Helaas had hij de agressie van de twee vechtersbazen ernstig onderschat, want zodra hij ook maar waagde in de buurt te komen richtten ze zich opeens niet meer op elkaar, maar op hen. Wat volgde was een vechtpartij van ongekende omvang waarbij andere leerlingen ook besloten zin te hebben in een potje knokken. Het erge is dat het gros daarvan kennelijk besloot liever in te meppen op hun conciërge dan dat ze hem zouden helpen. Deze heldhaftige man kon zo te zien best wat hebben, maar toen hij een hele roedel aan agressieve rotjochies om zich heen had kon zelfs hij weinig beginnen.
Dee video, die één van de andere leerlingen opnam, toont hoe ernstig deze jongens gingen in hun actie: de conciërge werd geslagen, geschopt en zelfs op de grond gesmeten voordat anderen het gevecht eindelijk konden stoppen. Dat noem ik geen 'puberale ongehoorzaamheid' meer: dat is gewoon keiharde mishandeling. Gelukkig vond de lokale politie dat voor de verandering ook eens en besloot men toch maar eens een langs te gaan bij de school om de schuldigen eens aan de tand te voelen. Het verhaal had daarmee kunnen eindigen, maar het stelletje schoften wilde nog even goed duidelijk maken dat hun agressie niet enkel richting één persoon was gericht, maar dat ze iedereen 'die erom vroeg' wel een klap wilden verkopen. Het resultaat was een aanhouding die niet bepaald gemakkelijk verliep: vijf leerlingen moesten mee naar bureau, maar hun zogenaamde vrienden besloten nog even dwars te zitten bij de arrestatie.
Uiteindelijk hebben zes van hen de binnenkant van een cel moeten zien, en dat zijn er wat mij betreft nog veel te weinig. In de video is te zien dat de groep kansenparels die de kans aangrepen om hun conciërge eens flink te grazen te nemen wel wat groter is, maarja: we zijn nog steeds in Nederland, en daar zien we dit soort dingen graag door de vingers. Gelukkig heeft de politie twee van hen nog wel "uitgenodigd om langs te komen", voor het geval dat ze zich toch ooit beseffen hoezeer ze deze plichtsgetrouwe man een trauma voor het leven hebben bezorgd. Ja, dat gaat hem vast worden!
Voor wie wel eens wil weten wie die agressievelingen nou precies zijn, is hier de video waarin ze allemaal duidelijk in beeld komen. Gezellige jongens hè?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten