Dit zijn ze dan: de walgelijke terroristen die zeven mensen doodstaken op London Bridge

Geen categoriejun 05 2017, 19:50
Het heeft even geduurd. Maar eindelijk wordt nu duidelijk welke jihadistische maniakken er achter de aanval op London Bridge van afgelopen zaterdag zaten, waarbij tientallen mensen werden aangevallen met lange messen en zeven aan hun verwondingen overleden. Het gaat om Khuram Butt en Rachid Redouane.
De Engelse veiligheidsdiensten hebben de namen van de terroristen die zaterdag een waar bloedbad hebben aangericht in Londen nog even onder de pet gehouden, maar nu komt de informatie naar buiten. Of althans over twee van de drie: Khuram Butt en Rachid Redouane, zoals hierboven te zien op de foto. Sky News zocht uit om wat voor types het nu precies ging.
Khuram Butt blijkt een 27-jarige moslim van Pakistaanse komaf te zijn geweest, en woonachtig in het oosten van Londen. Hij had zichzelf niet bepaald geliefd gemaakt bij zijn buurtgenoten: vrouwelijke fietsers die voorbijkwamen konden op sinistere en seksistische reprimandes van Khuram rekenen, terwijl hij kinderen snoepjes en kleingeld probeerde te geven (de ouders van het kroost maanden Khuram daarmee te stoppen, omdat ze niet wilden dat hij ze zou radicaliseren). Butt heeft baantjes in allerlei sectoren gehad: openbaar vervoer, fastfood, een sportcentrum en een vastgoedbedrijf. Een echte duizendpoot dus, maar wel eentje met moordlustige gedachten.
Rachid Redouane was 30 jaar en vertelde dat hij zowel Marokkaans als Libisch was. Er zijn sterke vermoedens dat deze zak hooi enige tijd in Syrië heeft gezeten, maar dat is nog niet bewezen. Wel dat hij een tijdlang in de Ierse hoofdstad Dublin heeft gewoond en een vrouw heeft gehad die Schots is.
Laten we hopen dat men nu lessen trekt uit de details rondom de mannen die afgelopen zaterdag al hakkend en snijdend over London Bridge liepen. En wat betreft Khuram Butt en Rachid Redouane: ik hoop dat het flink warm is in de hel!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten