snapshot1

Docenten bewijzen dat universiteiten knetterlinks zijn: verstoorden eigenhandig lezing van Thierry Baudet

Geen categorieokt 05 2017, 21:00
Oh, the irony.
Iedereen die ooit een stap in een Nederlandse universiteit heeft gezet, weet het dondersgoed: de academische wereld staat bol van linkse indoctrinatie. Het gros van de docenten is zelf uit aardig links hout gesneden, wat op zich al problematisch is: zelfs als zij open blijven staan voor andere meningen, zullen zij hun studenten - desnoods onbewust - hun gedachtengoed meenemen. Veel ernstig is echter dat ze dat vaak totaal niet staan, en dit verhaal bewijst dat maar weer eens.
Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet was op 22 september aanwezig aan de Universiteit Leiden om daar voor studenten Geschiedenis een beeld te schetsen van hun carrièreperspectieven. Hij was daar op uitnodiging van studenten zelf: het verdient lof dat hij daarvoor tijd vrijmaakt in zijn tegenwoordig zeer drukke schema.
Helaas liep de bijeenkomst niet bepaald als gepland. Docenten maakten misbruik van hun machtspositie en gingen zonder te betalen - het evenement kostte drie euro - naar binnen. Veel erger was echter dat deze hoogleraren het kennelijk niet konden opbrengen om netjes naar hem te luisteren: al snel werd duidelijk dat ze enkel waren gekomen om de boel te verstoren, weet Mare te berichten:
Volgens Esther van Landeghem (ONS) was de docenten vooraf gevraagd om tijdens de bijeenkomst in debat te gaan met Baudet. ‘Dát hebben ze afgewezen, maar vervolgens zaten ze wel te gniffelen en onderbraken ze de lezing, waardoor studenten hún bijdragen niet durfden te geven. Ze kozen voor een laffe onderbreking.’
Behalve dat de lezing verpest was, heeft dit potentieel ook nog eens een zeer negatieve invloed op de studenten zelf voor de lange termijn:

Echter: ‘Dat docenten een bijeenkomst verstoren, dat vind ik niet kunnen. Het komt er eigenlijk op neer dat je je eigen studenten niet serieus neemt.’

Dat niet alleen, vindt personeelsraadslid Imke Maessen: ‘Het gevaar dreigt dat studenten of promovendi niet alles meer durven te zeggen en schrijven wat ze vinden.’

En dat is nou precies waar de linkse indoctrinatie weer om de hoek komt kijken. Er zit namelijk een groot verschil tussen een bepaald gedachtengoed aanhangen en desnoods uitdragen, en het opleggen daarvan. Dat eerste is vrijheid van meningsuiting, dat tweede indoctrinatie. Het pijnlijke hiervan - voor de kabaalmakende docenten, althans - is dat ze hiermee juíst bevestigen wat Thierry Baudet vorige week nog tegen De Dagelijkse Standaard zei: dat de universiteit 'een bolwerk is van socialistisch, linksig, oikofoob gedachtengoed'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten