Donald Trump en Joe Biden bedreigen elkaar als kleuters: zouden elkaar 'helemaal in elkaar slaan'

Geen categoriemaa 22 2018, 16:00
Je kunt het eens of oneens zijn met beide heren, maar één ding is zeker: de tijd dat politici zich als volwassenen gedroegen is met de intrede van het tijdperk Trump definitief voorbij.
Man man man, wat een vertoning. Dat Donald Trump er niet bepaald een conventionele regeerstijl op nahoudt, dat is natuurlijk geen nieuws, en dat steeds meer politici in Washington die stijl met gelijke munt betalen, ook niet. En begrijp me niet verkeerd: ik ben het op het gebied van puur beleid vaker eens dan oneens met de Amerikaanse president - en puur gelet daarop doet hij zijn werk dan ook heel aardig - maar voor de rest? Tsja: oordeel zelf, zou ik zeggen.
Deze keer mogen we genieten van een rel tussen hem en Joe Biden, die onder Obama acht jaar lang vice-president was. Hoewel Biden bekendstaat als een enorme kluns en ronduit een clown te noemen is, zijn er toch veel mensen die hopen dat hij als een soort Obama II ooit zelf in de Oval Office terechtkomt. Er waren veel geruchten dat hij zich in 2016 verkiesbaar zou stellen - en dat heeft hij ongetwijfeld ook overwogen - maar uiteindelijk kwam het er niet van. Hillary Clinton was inmiddels al de gedoodverfde kandidate voor de Democraten. Saillant detail: had niet Hillary maar hij (of eigenlijk wie dan ook behalve Clinton) het opgenomen tegen Trump, dan had hij zeer waarschijnlijk nog gewonnen ook.
Over twee jaar zijn alweer de volgende verkiezingen, dus begint de geruchtenmolen weer op gang te komen. Oprah Winfrey wordt zowaar gezien als mogelijke kandidate, en ook Biden staat hoog op de wenslijstjes van Democraten. Deze keer lijkt hij er echt voor te gaan: in een speech dinsdag op een evenement tegen seksueel geweld (ja leuk, wie kan daar nou tegen zijn?) haalde hij hard uit naar de president. Sterker nog, hij bedreigde hem min of meer met geweld:

Biden, 75, spoke on Tuesday, telling students at an anti-sexual assault event at the University of Miami: “A guy who ended up becoming our national leader said, ‘I can grab a woman anywhere and she likes it.’

“They asked me if I’d like to debate this gentleman, and I said ‘no.’ I said, ‘If we were in high school, I’d take him behind the gym and beat the hell out of him.’”

Oftewel: als Biden op dezelfde middelbare school als Trump had gezeten, zou hij hem achter de gymzaal helemaal verrot hebben geslagen. Nou, eh: leuk Joe. Peace and love, enzo, hè!
Nee: presidentieel is deze uitspraak - ik zou hem in elkaar slaan in plaats van met hem te debatteren - alleminst. Trump zou Trump echter niet zijn als hij het niet voor elkaar zou krijgen om nóg feller te reageren, wat hij vandaag dan ook deed:
'Joe Biden is mentaal en fysiek gewoon een zwak mannetje. Ik zou hem zo onderuit halen, en hij zou janken.' zegt the Donald hier in feite. Ja, dat is weer lekker uit de hand gelopen. Zijn diehard-fans vinden dit soort drama natuurlijk heerlijk, maar het maakt het ook steeds lastiger om hem nog serieus te nemen. En dat is jammer, want zoals ik al zei: op het gebied van beleid zijn er véél slechtere presidenten geweest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten