shutterstock 1232034052

Donald Trump helemaal klaar met EU-chauvinist Emmanuel Macron: 'Er komen nieuwe importheffingen op Franse producten!'

Geen categoriejul 11 2020, 15:00
Donald Trump lijkt het helemaal te hebben gehad met de Franse president Macron">Emmanuel Macron. De Verenigde Staten zijn dan ook van plan om nieuwe forse importheffingen op Franse producten in te voeren. Het nieuws lekte uit via een pdf-document, opgesteld door de regering van Trump.
Trump laat wel zijn economische ballen zien want de Amerikaanse president en zijn regering zinspelen op een importheffing van maar liefst 25 procent op Franse importproducten. Met de nieuwe sancties moeten vooral de grote Franse cosmeticabedrijven (zoals L'Oréal Paris en Garnier) en de klassieke modesector (zoals Gucci en Louis Vuitton) het ontgelden. Le luxe fait mal!
Volgens het gelekte pdf-document moeten de heffingen op Franse koopwaar pas over zes maanden ingaan. De heffing van Trump op (voornamelijk) Franse luxegoederen is een revanche van de Amerikaanse president op een eerder besluit van Macron om Amerikaanse techgiganten waaronder Facebook en Google zwaarder te belasten.
Een nieuw handelsconflict tussen De Verenigde Staten en Frankrijk hangt nu in de lucht, maar zou zomaar eens kunnen overslaan naar de rest van de landen binnen de Europese Unie. Want tot nu toe staan landen als Duitsland en Nederland nog steeds fier achter het beleid van de Franse EU-gezinde chauvinisten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten