Donald Trump waarschuwt voor geweld als Republikeinen de tussentijdse verkiezingen verliezen

Donald Trump waarschuwt voor geweld als Republikeinen de tussentijdse verkiezingen verliezen

In een bijeenkomst met religieuze leiders heeft de president van de Verenigde Staten, Donald Trump, gewaarschuwd voor geweld door heel het land als de Republikeinen de tussentijdse verkiezingen verliezen en de Democraten het over nemen. Op die manier wordt het regeren voor hem onmogelijk gemaakt, aangezien de Democraten alles kunnen blokkeren. Daarnaast zal 'links' dan keihard toeslaan met geweld.

President Trump heeft geestelijk leiders gewaarschuwd dat de Democraten "alles ongedaan zullen maken wat we hebben bereikt", als de Republikeinen de tussentijdse verkiezingen in de VS in november verliezen. Volgens Amerikaanse media zei Trump dat de Democraten dat "snel en op een gewelddadige manier" zullen doen.

Ze zullen alles veranderen", zei Trump. Hij voegde eraan toe dat dat met geweld kan gebeuren. "Er is geweld. Als je kijkt naar de Antifa, dat zijn gewelddadige mensen."

De Democraten zullen inderdaad zo veel mogelijk beleid van de regering blokkeren, maar of het leidt tot grootschalig geweld, dat lijkt mij sterk. De Republikeinen deden precies hetzelfde bij Obama, maar toen zag je ook geen wraakacties vanuit de Republikeinse kant, ook niet toen Trump president werd. Trump maakt wel een goed punt, met betrekking tot Antifa.

Deze groep zou zich meer gelegitimeerd voelen om acties tegen Republikeinen te ondernemen. Al is het wederom nog maar de vraag of dat echt gaat gebeuren. Datzelfde zei men over Trump en extreem-rechtse groeperingen. Daar is vooralsnog geen sprake van, tenminste, niet significant. Het lijkt dus vooral een strategische beslissing te zijn om zo dramatisch mogelijk duidelijk te maken dat de Republikeinen moet winnen bij de volgende tussentijdse verkiezingen. Mochten zij winnen, dan kan de regering van Trump net zulke ingrijpende beslissingen nemen als dat die tot nu toe heeft gedaan. Dat zou een klap in het gezicht van de Democraten zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties