Doodeng: Duitse Europarlementariër verkondigt het Groot Europa evangelie

Geen categoriefeb 18 2018, 15:00
Ik kan me heugen dat een bepaalde Duitser dat in de jaren 40 van de vorige eeuw ook deed. Of mogen we dat niet hardop zeggen?
Manfred Weber is voorzitter van CSU. Dat is de Beierse zusterpartij van Angela Merkels CDU. De man heeft dus nogal wat invloed in Duitsland.
Daarnaast is hij Europarlementariër én voorzitter van de EPP-groep in het Europees Parlement. De EPP is de grootste 'fractie' in het Europees Parlement. De man heeft dus ook nogal wat invloed in Europa.
Dat is allemaal hartstikke leuk voor hem, maar helaas is het wat minder plezant voor ons. Meneer is namelijk een diehard eurofiel. Kijk maar naar deze enge tweet:
https://twitter.com/ManfredWeber/status/965206370038571008
Op de één of andere manier bekruipt mij altijd een heel unheimlich gevoel als dit soort Duitse politici het hebben over Groot Europa (zo mogen we het toch wel noemen nu Ruslands ambities 'Groot Rusland' genoemd worden?). Europa's belofte is altijd geweest vrede en veiligheid? Ja, dat zei Jeweetwel ook ja. En die dwong heel Europa ook in één groot keurslijf.
En dat enge gebruik van de term 'Europa' waar hij -- daar gaan we maar even vanuit -- de Europese Unie bedoelt. Het Big Brother-achtige taalgebruik. Je wordt er kotsmisselijk van. Ein großes Europa mit Deutschland als Vorreiter, ofzo. Of moet dat "als Führer" zijn?
Het is maar een vraag hoor.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten