Rutte speelt met onze veiligheid: door wanstaltig kabinetsbeleid kunnen jihadisten Nederland simpel binnenglippen

Geen categorienov 16 2016, 9:00
Doordat het kabinet van PvdA en VVD zich totaal niet druk maakt om onze veiligheid kunnen jihadisten op buitengewoon simpele wijze ons land binnenkomen. Geen wonder dat ze tegenwoordig in koor 'Rutte akhbar!' roepen.
Ton de Zeeuw, voorzitter van de Marechausseevereniging, legt vandaag in het AD uit wat het probleem precies is: de Koninklijke Marechaussee is zwaar onderbezet. Er zijn per direct minstens 500 nieuwe marechaussees nodig. Maar ja, dat kost geld. Blijkbaar neemt het kabinet liever het risico om onschuldige levens te verliezen. Dat is misschien niet 'leuk,' maar wel gratis. En daar gaat het tegenwoordig om.
De Zeeuw:

"We vullen gaten met gaten. De komende tijd verwachten we een stijging van het aantal terugkerende jihadisten, maar ik ben bang dat we ze er niet allemaal kunnen uitpikken. Daarvoor zijn we met te weinig mensen."

Als we een normaal kabinet hadden zou dit natuurlijk prioriteit nummer één zijn, maar helaas, we worden geregeerd door twee ultralinkse clubs, de bloedrode PvdA en de undercover-socialisten van de VVD. Die partijen leggen berekeningen van het ministerie van Defensie, waaruit blijkt dat er minstens 500 nieuwe marechaussees nodig zijn, gewoon naast zich neer. Want tja, dat kost geld.
Natuurlijk is er wél geld als Brussel daarom vraagt, als Griekenland wat extra's nodig heeft, als Turkije ons chanteert, als Afrikaanse dictators het één en ander eisen, en als nieuwkomers in Nederland een woning en vervoer nodig hebben. Dan is er opeens genoeg geld te besteden. Maar als het om Nederlanders zelf gaat is er 'helaas geen ruimte in het budget.'
Walgelijk.
Het gevolg hiervan is niet alleen dat er te weinig marechaussees zijn, maar ook dat de marechaussees die we wél hebben al een tijdlang op hun tandvlees lopen. Omdat ze continu achter de feiten aanlopen worden ze oververmoeid en moedeloos. Heel gek, maar op de één of andere manier betwijfel ik dat dit een positief effect heeft op hun werkzaamheden en effectiviteit.
Laat het heel duidelijk zijn: als er de komende tijd een aanslag gepleegd wordt in ons land, zeker door teruggekeerde jihadisten, dan is het kabinet daar schuldig aan. Rutte en Asscher hebben dan bloed aan hun handen. Laten we hopen dat het niet zo ver komt, maar ik vrees het ergste.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten