Douane vangt 1300 kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Geen categorieokt 26 2018, 17:00
Ondertussen is het daadwerkelijk de dagelijkse standaard: drugsvondsten en trucks vol met chemisch afval in woonwijken. De war on drugs is niet alleen uiterst onsuccesvol in termen van effectiviteit, maar de ladingen blijven maar binnenkomen. Dit keer in Rotterdam. De douane vond deze week ruim 1300 kilo aan harddrugs met een marktwaarde van zo'n 30 miljoen euro. Het containerschip, waar het goedje tussen de kippenlevers verborgen zat, voer deze week de Rotterdamse haven binnen.
In het containerschip zaten de drugspakketten verstopt tussen pallets. De autoriteiten hebben de drugs en de kippenlevers moeten vernietigen. Jammer voor degenen die zin had in kippenlever, maar dit is hoe het gaat. Het is het zoveelste incident in de illegale drugsmarkt. Eerder deze maand ontplofte een drugslab in Sittard. Gelukkig vielen daarbij geen gewonden, maar zoals onze schrijver Wout Willemsen liet weten is het slechts een kwestie van tijd voordat er daadwerkelijk doden zullen vangen door de illegale productie van drugs: "Tot die tijd lijkt het er inderdaad op dat het een kwestie van tijd is voor er wéér een woning of een boerderij de lucht in gaat, en is het wachten op de eerste dode".
En zo kan dit incident in de haven van Rotterdam worden toegevoegd aan een lange lijst van problemen in de drugsmarkt. En dat is jammer, want het gebruik van de genotsmiddelen zou ook kunnen worden gelegaliseerd. Daarmee de overheid aanvullende inkomens verschaffen. Alleen al de productie van mdma en amfetamine leverde zo'n 18,9 miljard euro op in 2017. Geld dat wordt verdiend met de illegale productie van genotsmiddelen. De overheid staat in haar hemd met deze feiten. want volgens de Opiumwet gaat het hierbij om illegale activiteiten, waarom kan Den Haag dan niet effectief ingrijpen?
Om al die illegale labs te ontdekken is veel meer geld nodig en zelfs dan is de kans groot dat illegale drugsproductie aan de aandacht van de autoriteiten ontsnapt. Op dit moment wordt maar een fractie van de totale markt door de autoriteiten gecontroleerd en miljoenen extra uitgeven aan een dubbelzinnige war on drugs, gaat zeker niet helpen. Dee handhaving van de Opiumwet laat dus te wensen over. Daarom is het goed dat er eens wordt gekeken naar het legaliseren van dergelijke genotsmiddelen, zoals ook Arjen Lubach bepleitte:
https://www.youtube.com/watch?v=WvalO-KHfkg
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten