ollongren

Statushouders krijgen nog steeds voorrang op sociale huurwoningen

Geen categorieokt 26 2018, 16:00
Doordat de bevolking van Nederland steeds verder groeit en mensen wachten op sociale huurwoningen ontstaan voor velen nijpende situaties. Een van die situaties is het feit dat statushouders een voorrangspositie krijgen bij het verkrijgen van sociale huurwoningen waardoor Nederlandse gezinnen soms jaren langer moeten wachten op een plek. Ondertussen betaalt het Nederlandse gezin jarenlang teveel geld aan verhuurders. Horen statushouders wel in de urgentiecategorie thuis?
Het fenomeen van de urgentiecategorie voor statushouders houdt de gemoederen bezig. Vluchtelingenwerk Nederland framet het probleem, dat Nederlandse gezinnen ervaren, niet als veroorzaakt door statushouders, maar als een tekort aan woningen: "Er is simpelweg een tekort aan sociale huurhuizen" aldus Jasper Kuipers van Vluchtelingenwerk. Dat is natuurlijk wel erg makkelijk. Als er wachttijden zijn, dan komt dit inderdaad door een tekort aan sociale huurwoningen, maar de interfererende variabele, die óók invloed heeft op huisvesting is de populatieomvang.
En de populatieomvang neemt dus steeds verder toe waardoor de druk op de woningmarkt ook toeneemt. Zo kwamen in 2017 zo'n 230 000 vreemdelingen naar Nederland. Zolang dergelijke cijfers worden genoteerd zal de problematiek niet kleiner, maar groter worden. Dweilen met de kraan open is altijd een slecht idee. Dit betekent dat we blijven bouwen en Nederland steeds voller wordt. Mensen staan nu al regelmatig in file's en is er veel drukte in de grote steden.
Zo lang het aantal vreemdelingen dat naar ons land afreist niet afneemt is het letterlijk bouwen met de kraan open. Vast goed voor de omzet van bouwbedrijven en verhuurders. Niet zo leuk voor gezinnen die nu al jaren wachten. Wat is Nederland toch een gaaf land! Ondertussen doet Vluchtelingenwerk Nederland alsof de problemen, die Nederlanders ervaren, wordt veroorzaakt doordat er te weinig huizen zijn, maar het feit is dat er gewoon teveel mensen binnenkomen.
https://twitter.com/demo_demo_nl/status/1045594832645894145
Stoppen dus met het toewijzen van statushouders aan de urgentiecategorie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten