Weer een klap bij Defensie: barakken door achterstallig onderhoud onbewoonbaar

Weer een klap bij Defensie: barakken door achterstallig onderhoud onbewoonbaar

Het is weer raak bij Defensie: wat ooit onze fiere strijdkrachten waren, bestaat nu uit chaotische wanorde. Dit is niet zozeer de schuld van het Defensiepersoneel, maar wel van jarenlange bezuinigingen. De regering krijgt het voor elkaar om zonder blikken of blozen de problemen bij Defensie met een beetje pur en kit te repareren. NOS Teletekst meldt dat acht van de tien barakken van kamp Walaardt Sacré problemen hebben, waaronder hygiene en brandonveiligheid.

Daarmee kunnen we ons leger nauwelijks nog strijdkrachten noemen. Eerder veredelde gendarmes, die proberen met de weinige middelen die zij hebben, er het beste van te maken. Ongetwijfeld dat het defensiepersoneel allerminst tevreden is met de wijze waarop Den Haag met hen omgaat. Want laten we wel zijn, deze problemen komen niet uit de lucht vallen. Dat barakken onbewoonbaar zijn vanwege de slechte conditie heeft natuurlijk alles te maken met onderhoud. Onderhoud kost geld en als er bezuinigd wordt, dan kun je een aantal jaren op onderhoud interen. Maar op gegeven moment is de koek op.

Waren de barakken goed onderhouden, dan hadden ze misschien langer meegekund. Wellicht moeten er nu compleet nieuwe worden gebouwd: dat is pas duur! Misschien komen er wel genderneutrale CO2-neutrale barakken met zonnepanelen en wartempomp! Bij Defensie kan het allemaal, want de Nederlandse regering doet er al ruim 15 jaar alles aan om onze strijdkrachten te saboteren. Saboteren? Jazeker, want als je de lange rij van problemen ziet, en deze tegen het licht houdt van de gemaakte keuzes dan zijn bewindslieden eerder saboteurs dan leiders.

De spreekwoordelijke houtrot, die eerst nog verstopt zat onder een likje verf, wordt nu duidelijk zichtbaar. Zo waren er problemen rondom het inkopen van winterkleding, werden soldaten met baggermateriaal op pad gestuurd, ontstonden gevaarlijke situaties door verouderde wapens en zo voorts. De algehele staat van Defensie is deplorabel, en daar kunnen hardwerkende gedisciplineerde soldaten weinig aan doen. Zij zijn afhankelijk van de bewindslieden en topmensen bij Defensie, zoals Barbara Visser (VVD). En welke keuzes en prioriteiten stelt mevrouw Visser eigenlijk? Nou die wist onlangs een meldpunt op te zetten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer