Dreigtokkie D66 trekt zich "na beraad met zijn partij" terug als kandidaat-raadslid

Geen categoriefeb 04 2018, 20:00
Steven van der Heijden heeft dus te horen gekregen dat hij maar beter 'vrijwillig' het veld kon ruimen. Of anders.
Het gebeurt niet zo heel vaak tegenwoordig -- zeker niet sinds de dictatoriale Kajsa Ollongren minister is -- maar D66 heeft zowaar een keer iets goed gedaan. De partij heeft kandidaat-raadslid Steven van der Heijden namelijk gedwongen om zich 'vrijwillig' terug te trekken van de kieslijst. Blijkbaar voelde Van der Heijden zich zo onder druk gezet dat hij daar aan toegaf.
En gelukkig maar. Van der Heijden is immers de D66'er die onlangs in het nieuws kwam omdat hij raadslid Jake Owen Raats van Leefbaar Etten-Leur bedreigde met de dood. De geschrokken Jake kreeg toen een app-berichtje met een gefotoshopte afbeelding van zichzelf als slachtoffer van een ISIS-slachter.
Hoewel D66 Van der Heijden dus zover heeft gekregen dat hij zich terugtrekt kan de partij het in een officiële verklaring niet laten om ook nog even uit te halen naar Raats. Marion Hinderdael, voorzitter van D66 De Kempen, zegt namelijk het volgende:

"Hoewel Steven het plaatje niet zelf heeft gemaakt, heeft hij het wel gedeeld. Daarmee is hij in de fout gegaan. Steven vindt dat zelf ook, maar leefde in de veronderstelling dat de kwestie met de betreffende schoolgenoot destijds, na gemaakte en geaccepteerde excuses, was afgedaan.

"Het bestuur is afhankelijk van de eigen verklaring van de kandidaten en van wat over die persoon openbaar is geregistreerd. Steven heeft een blanco strafblad en is een goede en talentvolle jongeman, maar heeft de kwestie te laat aan de partij gemeld en miskend hoe diep de gekwetste gevoelens bij zijn voormalige schoolgenoot kennelijk nog steeds zitten."

Kennelijk? Mevrouw Hinderdael vindt dat eigenlijk best wel een beetje gek, dat Raats het niet kan waarderen dat hij afgebeeld werd als een slachtoffer van ISIS? Dat hij dus feitelijk met de dood bedreigd werd? En dan niet zomaar door een paar vreemden, maar door mensen die hij kende van school?
https://twitter.com/omroepbrabant/status/959783446439657472
We wisten natuurlijk al langer dat D66'ers massaal van het padje zijn, maar dit is wel héél erg.
En wat is die onzin dat Van der Heijden zo'n geweldige goede jongen is, eigenlijk? Ik ken goede jongens, en geen van hen zou een ander ooit een bedreiging sturen. Nee, ook niet als quasi-grap. Zoals Raats terecht zegt:

"D66 zegt wel dat hij een goede jongen is, maar dan doe je zoiets niet. Het is nu net alsof het allemaal aan mij ligt."

Die indruk wordt inderdaad gewerkt door D66, en dat is natuurlijk reden nummer zoveel om die partij als vijand te beschouwen van alles dat goed en puur is. Maar dat geheel terzijde.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten