Drie partijen in Den Haag zeggen vertrouwen op in politieleiding! 'Structurele problemen in de politietop'

Geen categorieokt 21 2019, 11:00
Drie partijen in Den Haag - NIDA, Islam Democraten en de Haagse Stadspartij - zeggen het vertrouwen op in de politieleiding. De vele incidenten, racisme en discriminatie meldingen zijn de druppel. Al jaren gaat het mis volgens de partijen, keer op keer wordt er verandering beloofd maar in feite blijft alles bij hetzelfde. De partijen gaan nu zoeken naar steun bij andere partijen.

'We worden te vaak en teveel opgeschrikt door misstanden bij de politie', vertelt Cemil Yilmaz van NIDA. 'Steeds wordt er verbetering beloofd, maar wij zien geen verandering.'

Het vertrouwen is op volgens de drie partijen. Samen hebben zij een statement gemaakt waarom zij het vertrouwen op zeggen. Wel moet gezegd worden dat de drie partijen gezamenlijk goed zijn voor vijf zetels van de 45. Maar de partijen zijn ervan overtuigd dat de ernst ook andere partijen ertoe zetten om actie te ondernemen.

'De politieorganisatie, en met name de eenheidsleiding van de regionale eenheid Den Haag, is er de afgelopen jaren niet in geslaagd om hun zelfkritisch en zelfreinigend vermogen goed te organiseren'

Al langer lezen we dat er structurele discriminatie/racisme-problemen zijn bij de politiediensten in Nederland. Het opzeggen van het vertrouwen is overigens bijzonder, veel partijen dringen op lokaal niveau aan voor verandering, maar dit gaat zelfs nog een stapje verder.
Volgens de partijen is de politieleiding in Den Haag zich bewust van de problemen maar gebeurt er niks. Voor Den Haag is dit het volgende probleem dat zich aandient, de stad heeft al genoeg te kampen met chaos. Het valt nog te bezien hoeveel steun deze partijen krijgen van andere partijen in de raad.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten