Is dit nu wel zo verstandig? 'Boa's binnenkort bewapend'

Geen categorieokt 21 2019, 10:00
Voor het einde van het jaar komt er een nieuwe regeling voor de uitrusting van de boa's - buitengewoon opsporingsambtenaren. De mogelijkheden die hierbij horen: wapenstok en pepperspray. Is dit wel een verstandige zet? Immers gaat het al vaak genoeg mis bij getrainde agenten die buitensporig geweld gebruiken, laat staan wat er kan gebeuren als we boa's gaan bewapenen.
Al langer lobbyen de vertegenwoordigers van de boa's voor 'wapens'. Tot dusver smijt de politie keer op keer hard de deur dicht, maar daar lijkt nu toch echt verandering in te komen. Afgelopen maand zaten de vertegenwoordigers van de boa's om tafel met de minister van Justitie en de politie. Er lijkt toch een regeling mogelijk, dus wellicht worden onze boa's bewapend komend jaar.
Boa's kunnen nu al in sommige gevallen met wapens lopen, wel moet de gemeente hier speciale aanvragen voor doen om dit voor elkaar te krijgen. Sommige boa's begeven zich natuurlijk in wijken waar - eufemistisch gezegd - het niet zo koosjer is. Ook de boa's hebben geregeld te maken met geweld of intimidatie. Maar moeten we hen alsnog bewapenen? Ze hebben immers niet de training gehad die politieagenten wel hebben gehad.
Aan het eind van dit jaar wordt er sowieso een regeling opgesteld, wat hier in komt te staan en welke extra bevoegdheden de boa's zullen krijgen is nog onduidelijk. Binnenkort volgen er gesprekken waar diverse gemeenten ook aanschuiven.
Het is een treurige ontwikkeling dat het nodig is om bepaalde groepen in de samenleving steeds meer wapens te geven om de orde te handhaven, burgerlijk fatsoen en Normaal Doen lijkt er bij veel mensen niet meer in te zitten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten