Is dit nu wel zo verstandig? 'Boa's binnenkort bewapend'

Is dit nu wel zo verstandig? 'Boa's binnenkort bewapend'

Voor het einde van het jaar komt er een nieuwe regeling voor de uitrusting van de boa's - buitengewoon opsporingsambtenaren. De mogelijkheden die hierbij horen: wapenstok en pepperspray. Is dit wel een verstandige zet? Immers gaat het al vaak genoeg mis bij getrainde agenten die buitensporig geweld gebruiken, laat staan wat er kan gebeuren als we boa's gaan bewapenen.

Al langer lobbyen de vertegenwoordigers van de boa's voor 'wapens'. Tot dusver smijt de politie keer op keer hard de deur dicht, maar daar lijkt nu toch echt verandering in te komen. Afgelopen maand zaten de vertegenwoordigers van de boa's om tafel met de minister van Justitie en de politie. Er lijkt toch een regeling mogelijk, dus wellicht worden onze boa's bewapend komend jaar.

Boa's kunnen nu al in sommige gevallen met wapens lopen, wel moet de gemeente hier speciale aanvragen voor doen om dit voor elkaar te krijgen. Sommige boa's begeven zich natuurlijk in wijken waar - eufemistisch gezegd - het niet zo koosjer is. Ook de boa's hebben geregeld te maken met geweld of intimidatie. Maar moeten we hen alsnog bewapenen? Ze hebben immers niet de training gehad die politieagenten wel hebben gehad.

Aan het eind van dit jaar wordt er sowieso een regeling opgesteld, wat hier in komt te staan en welke extra bevoegdheden de boa's zullen krijgen is nog onduidelijk. Binnenkort volgen er gesprekken waar diverse gemeenten ook aanschuiven.

Het is een treurige ontwikkeling dat het nodig is om bepaalde groepen in de samenleving steeds meer wapens te geven om de orde te handhaven, burgerlijk fatsoen en Normaal Doen lijkt er bij veel mensen niet meer in te zitten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
wapens BOA's geweld pepperspray

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer